Paf Dedi zlostavljao 16-godišnjeg dečaka: Steže se obruč oko repera optuženog za monstruozna dela, a nove žrtve ne prestaju da se javljaju

Reper Šon "Didi" Kombs (54) trenutno je u zatvoru nakon što je prošlog meseca optužen za reketiranje i trgovinu ljudima u cilju seksualne eksploatacije. Njegov advokat je ranije rekao da negira "bilo kakvu tvrdnju da je seksualno zlostavljao bilo koga, uključujući maloletne".

ELOBY / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kontroverzni reper Šon Kombs, poznatiji pod imenom Paf Dedi ili samo Dedi, u moru optužbi za seksualno zlostavljanje dobio je još jednu i to od 16-godišnjeg dečaka. 

Građanski slučajevi podneti u ponedeljak na saveznom sudu u Njujorku teretili Kombsa za silovanje žena, seksualno zlostavljanje muškaraca i zlostavljanje dečaka.

Universal Pictures / Relativity / AFP / Profimedia 

Sve prijave su podnete anonimno - dve od žena koje su identifikovane kao Džejn Daz i četiri od muškaraca identifikovanih kao DŽon Daz.

To dolazi nakon što je advokat Toni Bazbi 1. oktobra objavio da zastupa 120 optuženih i da će podneti njihove tužbe protiv hip-hop mogula u narednim nedeljama.

MPNC / Backgrid USA / Profimedia 

Kombs se nalazi u saveznom zatvoru u Bruklinu od prvog hapšenja i krivične prijave u septembru, za ono što tužioci opisuju kao dugotrajnu šemu seksualne trgovine i reketiranja.

Jedan od John Doesa u novopodnesenim tužbama, čovek koji živi u Severnoj Karolini, tvrdi da ga je Kombs zlostavljao kada je imao 16 godina na jednoj od poznatih belih zabava repera u Hamptonsu na Long Ajlendu 1998. godine.

Čovek tvrdi da se napad dogodio tokom razgovora o tome kako postati muzička zvezda. Kombs je navodno rekao: "Zar ne želite da upadnete u posao?"

MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Druge tužbe uključuju navode o silovanju i drogiranju kako bi se onesposobile žrtve.

Jedna od Džejn Daz je navela da ju je Kombs silovao u hotelskoj sobi 2004. godine i naterao njenog prijatelja da izvrši seksualni čin nad njim - a takođe je zapretio da će ih oboje ubiti ako ne ispoštuju njegove zahteve.

U saopštenju advokatske firme koja zastupa navodne žrtve kaže se:

- Dozvolićemo da navodi u podnetim žalbama govore sami za sebe i radićemo na tome da pravda bude zadovoljena. Očekujemo da ćemo u narednih nekoliko nedelja podneti još mnogo slučajeva i imenuju gospodina Kombsa i druge kao optužene dok nastavljamo da prikupljamo dokaze i pripremamo podneske.

Odgovarajući na nove tužbe, u saopštenju Kombsovih advokata se kaže:

Image Press Agency / Alamy / Alamy / Profimedia 

- Konferencija za štampu i broj 1-800 koji su prethodili današnjoj salvi podnesaka bili su jasni pokušaji da se pridobije publicitet. Gospodin Kombs i njegov pravni tim imaju puno poverenje u činjenice, svoju pravnu odbranu i integritet sudskog procesa. Na sudu će prevladati istina: da gospodin Kombs nikada nije nikoga seksualno napao – odraslog ili maloletnog, muškarca ili ženu.

Kombs (54) izjasnio se prošlog meseca nevinim po optužnici u tri tačke koja ga tereti da je koristio svoju poslovnu imperiju, uključujući izdavačku kuću Bad Boy Entertainment za seksualnu eksploataciju.

(Kurir.rs/I.M.)