Čitao sam Đilasa, a Stanić mi je javio da sam dobio ulogu: Filmska priča glumca Miše Obradovića kako je dobio ulogu u "Nobelovcu"

Đilas je jedna intelektualna gromada i veliko polje za istraživanje. U seriji "Nobelovac" dobio je dosta prostora, a meni kao glumcu pružio je priliku da odigram mnogo efektnih scena. Trudio sam se da ne upropastim ono što je napisano - kaže Obradović za Kurir

RTS Printscreen

Serija o životu Ive Andrića "Nobelovac", koja se emituje na RTS, osvojila je srca publike. Jedna od važnih ličnosti u životu našeg književnika bio je i Milovan Đilas, koga igra Milivoje Miša Obradović.

Duško Miljanić  Baza  mu je Podgorica


- Đilas je jedna intelektualna gromada i veliko polje za istraživanje. U seriji "Nobelovac" dobio je dosta prostora, a meni kao glumcu pružio je priliku da odigram mnogo efektnih scena. Trudio sam se da ne upropastim ono što je napisano - kaže Obradović za Kurir.

RTS  Tihomir Stanić


On nam je pojasnio kako je dobio ovu ulogu.


- Tihomir Stanić me je zvao u januaru i rekao: "Miško, snimam seriju o Andriću. Voleo bih da ti igraš Milovana Đilasa." Dok mi je to govorio, ispred mene su bile tri knjige na stolu. Godinu dana pre snimanja čitao sam i njegov "Dnevnik" i "Pisma iz zatvora". Tihomir Stanić i ja smo pre desetak godina igrali u predstavi "Đilas" u Crnoj Gori. Bio je to znak - priznao je Miša i dodao je da smatra da Milovan Đilas zaslužuje svoju seriju.

RTS Printscreen  Sjajna scena


Poznati glumac sada rado čita dela Ive Andrića.


- U njegovim delima čovek može da pronađe odgovore na pitanje kako živeti u ovom suludom vremenu. Najviše volim njegov "Ex Ponto".


Njegova baza je Podgorica, ali voli i Beograd i Novi Sad.


- Studirao sam u Novom Sadu kod Vide Ognjenović i Ljubomira Majere. U Srbiji se mnogo više snima nego u Crnoj Gori. U Beogradu sam kratko i živeo, a tu često dolazim u poslednjih sedam godina - ističe Miša.

Duško Miljanić  Novi izazov Leone Glembaj


Obradovića uskoro u Crnogorskom narodnom pozorištu očekuje premijera predstave "Gospoda Glembajevi", u kojoj tumači lik Leona Glembaja, čijeg oca Ignjata igra Svetozar Cvetković, a najveću ljubav, baronicu Kasteli, Kristina Obradović.


- Fantastičan komad. Uloga Leona dolazi u pravo vreme za mene. Ekipa je sjajna. Premijera je daleko, tek smo počeli... - zaključuje Obradović.

This browser does not support the video element.

Tihomir Stanić o seriji o Andriću: Ovo je dug prema našoj kulturi i istoriji  Kurir televizija