RUS PREŽIVEO 67 DANA PORED MRTVOG BRATA I DETETA: Izgubio 50 kilograma, lekari šokirani, a sada mu preti zatvor! (FOTO/VIDEO)

Rus preživeo više od dva meseca na moru

Printscreen/Telegram

Mihail Pičugin (45) čudom je preživeo nakon što je 67 dana plutao u malom čamcu na naduvavanjem na olujnom je čudom preživeo nakon što je 67 dana lebdeo u malom čamcu na naduvavanje na olujnom Ohotskom moru!

Njega su spasioci izvukli sa čamca i odveli ga u bolnicu, a vlasti su saopštile da je izgubio 50 kilograma, pola svoje telesne težine.

Nađen je umotan u ćemad i u prsluku za spasavanje na minijaturnom čamcu za koji je vezao malu narandžastu zastavu u očajničkom pokušaju da privuče pažnju.

Ono što je tragično u celoj priči je što su pored njega ležala dva leša - njegovog starijeg brata Sergeja Pičugina (49) i 15-godišnjeg nećaka Ilje.

Trojac je krenuo na ekspediciju posmatranja kitova kada im je otkazao motor i počeli su da plutaju dalje ka moru.

Stručnjaci i lekari kažu da je pravo čudo što je preživeo jer su na brodu imali malu zalihu hrane očekujući da će njihovo putovanje trajati nekoliko dana, a ne da će čamac otploviti oko 1.000 kilometara za više dva meseca. Ono što ih takođe šokira je kako se čamac nije prevrnuo za sve to vreme.

Printscreen 

Ruski spasioci su ih bezuspešno tražili i posle mesec dana odustali jer su znali da je mala verovatnoća da će preživeti u moru poznatom po olujama.

- Kada su rekli da je Miša živ, mislila sam da čekamo čudo, i ono se dogodilo - njegova 38-godišnja bivša supruga Ekaterina, sa kojom ima ćerku.

Nakon što se oporavi, Pičugin bi mogao da se suoči sa potencijalnom zatvorskom kaznom do sedam godina. Njegov čamac se prema ruskom zakonu smatra neprikladnim za odlazak na avanturu na koju je on krenuo, a pokrenut je krivični postupak zbog potencijalnog kršenja zakona o pomorskoj bezbednosti.

(Kurir.rs/Daily mail/Prenela: S. M.)