TRI SLOMLJENE RUKE I DVE POLOMLJENE NOGE ZA PARTIZAN: Volim crno-bele, ali ne mrzim druge! Nisam ostrašćen, tvrdi legendarni košarkaš!

Nekadašnji centar kluba iz Humske objasnio zašto je prihvatio poziv Nebojše Čovića

Starsport/Srđan Stevanović

Proslavljeni srpski košarkaš Nenad Krstić u novom sazivu KS Srbije obavljaće ulogu potpredsednika. As sa osmogodišnjim iskustvom igranaj u NBA ligi i legenda Partizana prihvatio je poziv Nebojše Čovića.

Mnogi navijači Partizana osudili su postupak Nenada Krstića (41), jer je Nebojša Čović proteklih godina bio u stalnom sukobu sa čelnicima tog kluba, prvo sa trenerom Duškom Vujoševićem, a onda i predsednikom Ostojom Mijailovićem.

Dado Đilas 

- Bio sam u mom prvom mandatu potpredsednik kod Predraga Danilovića, sada sam i kod Nebojše Čovića koji je odnedavno predsednik Saveza. Iskren da budem, meni je interes samo košarka. Stvarno, i kao igraču, i kao funkcioneru mi je interes srpska košarka. Tako gledam i van terena. Naravno da su bitni i saradnici. Prepoznao sam ogromnu energiju Nebojše Čovića koji želi da promeni dosta stvari u srpskoj košarci, pa sam samo nastavio taj posao. Iako to ne gledam kao posao - rekao je Nenad Krstić gostujući na TV K1.

Dres Partizana Nenad Krstić nosio je četiri godine, od 200. do 2004. i osvojio sijaset domaćih trofeja.

- Učestvovao sam u osvajanju tri titule, jednog kupa i mogu da kažem šta sam dao za taj Partizan. U šali kažem da imam tri slomljene ruke, dve slomljene noge za Partizan. Draftovan sam i otišao iz tog Partizana u NBA ligu. Uvek sam se ponosio iz kog kluba dolazim, ali nisam ostrašćen navijač, nisam neko ko mrzi. Poštujem druge, ali navijam za Partizan - istakao je Nenad Krstić i otkrio da će biti u dvorani kada budu igrali Partizan i Bajern.

Starsport/Srđan Stevanović 

Srpska košarkaška reprezentacija ovog leta osvojila je bronzanu medalju na OI u Parizu. Sledeće godine je Evropsko prvenstvo.

- Uveren sam da će to ići svojim putem i planom koji je predstavljen. Verujem da će se samo nastaviti sa ovim rezultatima. Savez je organizaciono malo u problemu, ali što se tiče rezultata, mi smo u vrhu. Rezultati su za ponos - jasan je bivši košarkaš.

Nenad Krstić rođen je u Kraljevu, a prve košarkaške korake napravio je u klubu Mašinac. Odatle je kao perpsektivni centar stigao u Partizan. Kao 24. pik na draftu izabran je od strane Nju Džersi Netsa 2002. godine. U NBA ligi igrao je još za Oklahomu i Boston. U Evropi pored Partizana, nosio je dres ruskih klubova Trijumfa i CSKA, te turskog Efesa.


Sa košarkaškom reprezentacijom Srbije Nenad Krstić osvojio je srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 2009. u Poljskoj i na Svetskom prvenstvu 2014. u Španiji. Bio je i kapiten nacionalnog tima od 2009. do kraja reprezentativne karijere 2014. godine.

This browser does not support the video element.

Navijači pevaju himnu Srbije  Privatna arhiva