OVAKO JE MAJSTOR JOVA SEBI ZA ŽIVOTA NAPRAVIO PARASTOS! Nije više sa nama, ali još se pripoveda kako je doveo i muziku na najveseliju daću u Srbiji (video)

Youtube Printscreen/Borino 5kazanje

Bilo je to pre dvadesetak godina, ali još se u banatskoj ravnici pripoveda kako je majstor Jova rešio sebi za života da napravi parastos!

- Ovo sam ja, da ne čuje moja Jela, naplanirao! Ja ću se sad najesti i napiti i kad umrem ne treba mi niko ništa da da, ja ću danas meni sve da obavim, muzika je tu, sve šta imam, želju koju imam, i kad umrem nek me samo zatrpaju - tako je govorio majstor Jova koji nije više sa nama, a sve što je tog dana govorio zabeležila je kamera.

Youtube Printscreen/Borino 5kazanje 

Testament nije napisao ali je tog dana okupio i ugostio prijatelje kao što bi i njegovi, posle njega. Bilo je i muzike i veselja posebno kad je naredio da se svira "Tri metera somota" pa seo kod muzike i samo pljeskao rukama veseleći se. 

Tog dana je majstor Jova Sporin upregao i konje u dva fijakera i u njih i muziku stavio pa se išlo okolo putem da celo selo vidi, a i Zrenjanin pride, kako je to kad Jova sebi daje parastos.

- Ja sam tvrdoglav i kad nešto naumim..., govorio je tada Jova.

- Ja sam to hteo i želeo i štedeo sam za ovo - kazao je tada Jova pred kamerom dodajući da nije razmišljao nikad da sebi i sanduk napravi.

Kurir.rs/Borino 5kazanje