PRIŠTINA SE SLUŽI OBMANAMA, ZAMENOM TEZA I FINGIRANIM AFERAMA! Petković reagovao na kolone kamiona koji čekaju na prelazu Merdare

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković oglasio se povodom kilometarske kolone koja se stvorila na administrativnom prelazu Merdare, uprkos činjenici da je Priština delimično ukinula zabranu uvoza robe iz centralne Srbije

foto: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković oglasio se povodom redova koji su nastali na administrativnom prelazu Merdare, uprkos tome što je Priština nedavno delimično ukinula zabranu uvoza robe iz centralne Srbije.

"Oni u Prištini koji svakodnevno krše sve moguće sporazume čiji je garant Evropska unija, drznuli su se da Beograd napadaju izmišljenim pričama o nekakvom kršenju sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima. O tome nema ni govora. Beograd je više puta javno isticao i dokumentovao nepobitnu činjenicu da je Priština nepouzdan i nekonzistentan partner u dijalogu koji se služi obmanama, zamenom teza, lažnim optužbama i fingiranim aferama da bi prikrila svoja nedela i nepočinstva, što i ovoga puta nedvosmisleno radi", poručio je Petković u saopštenju.

On je podsetio da je upravo Priština ta koja uporno krši sve sporazume i dogovore, kao i na činjenicu da odbija da osnuje Zajednicu sprskih opština, iako je njeno osnivanje određeno Briselskim sporazumom.

Kosovo Online  Administrativni prelaz Merdare

"Priština je ta koja više od godinu dana krši sporazum o integrisanom upravljanju prelazima, jer je gotovo 500 dana branila uvoz srpske robe na prostor Kosova i Metohije i time onemogućavala protok robe kao jedne od osnovnih tekovina ovog sporazuma. Čak i nakon navodne deblokade prelaza Merdare, Priština brutalno nastavlja da krši sve moguće dogovore i sporazume, jer na ovom prelazu drži više od 100 kamiona sa robom, krijući se iza izmišljenih i besmislenih procedura i to sve naočigled međunarodne zajednice. Dugačka je lista sporazuma koje Priština svakodnevmo krši, počevši od činjenice da više od 11 godina odbija da formira Zajednicu srpskih opština, a da je umesto toga krenula u protivpravno i nasilno gašenje srpskih institucija na Kosovu i Metohiji, koje treba da budu osnov upravo za formiranje ZSO.", kazao je Petković i dodao:

"Zato se svaka laž koju izgovore Aljbin Kurti i njegov posilni DŽeljalj Svečlja brzo demaskira, a jalovi pokušaji da Beograd za bilo šta optuže samo su potezi očajnika, sračunati s tim da skrenu pažnju sopstvene političke javnosti sa gorućih problema, sa kojima ne mogu da izađu na kraj, pa im Beograd dođe kao pogodan „dežurni krivac“. Već viđeno i providno", zaključio je Petković.

Kurir.rs/Prenosi: A.Ć.