NEMAC KANDIDAT ZA UŽARENU KLUPU VICEŠAMPIONA EVROPE : Fudbalski savez Engleske pregovara sa Tuhelom

Fudbalski savez Engleske pregovara sa Tuhelom

Franz Kirchmayr / AFP / Profimedia

Fudbalski savez Engleske (FA) započeo je pregovore sa nemačkim trenerom Tomasom Tuhelom oko pozicije selektora engleske reprezentacije, preneo je danas Skaj Sports.

Fudbalski savez Engleske se raspitivao oko statusa Pepa Gvardiole nedugo nakon što je Geret Sautgejt podneo ostavku u julu, ali se trener Mančester sitija trenutno ne smatra kandidatem za poziciju selektora Engleske, preneo je Skaj.

Sautgejt je podneo ostavku nakon što je sa reprezentacijom Engleske, za osam godina kao selektor, osvojio dve srebrne medalje na Evropskom prvenstvu (2021, 2024), bronzanu medalju u Ligi nacija 2019. godine i četvrto mesto na Svetskom prvenstvu 2018. godine.

Li Karsli je vršilac dužnosti selektora Engleske, a na svoje prve četiri utakmice zabeležio je tri pobede i poraz od Grčke.

Tuhel je sa Čelsijem 2021. godine osvojio Ligu šampiona, Klupsko svetsko prvenstvo i Superkup Evrope, sa Pari Sen Žermenom je osvojio francusku ligu dvaput (2019, 2020), dok je sa Bajern Minhenom osvojio Bundesligu 2023. godine.

Ako Tuhel postane selektor Engleske, to bi bio treći put da englesku reprezentaciju vodi stranac, nakon Šveđanina Sven-Jeran Eriksona i Italijana Fabija Kapela.

Kurir sport