"Padobranski skok veterana“ na aerodromu "Lisičiji jarak": U petodnevnoj manifestaciji učestvuje više od 60 padobranaca veterana

Prvog dana manifestacije izvedeno je oko 120 skokova u šest naleta

Ministarstvo odbrane

Manifestacija „Padobranski skok veterana“, u organizaciji Padobranskog kluba veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, održava se na sportskom aerodromu „Lisičji jarak“.

U petodnevnoj manifestaciji učestvuje više od 60 padobranaca veterana, koji izvode tandem padobranske skokove i skokove padobranima tipa „Krilo“ s visine od 3.000 metara.

Rukovodilac Centra za obuku padobranaca „Arhistratig“ pukovnik u penziji Nenad Kuzmanović zahvalio je Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije na podršci u organizaciji navedene manifestacije. On je rekao da su se na aerodromu „Lisičiji jarak“ okupili veterani koji su učestvovali u prethodnim manifestacijama, kao i oni koji nisu dugo skakali.

- Neki od njih nisu skakali čak od služenja vojnog roka. Najstariji veteran koji skače star je 78 godina, a najmlađi je skočio u tandemu i ima 17 godina – rekao je Kuzmanović i dodao da se paralelno uz manifestaciju „Padobranski skok veterana“, od jula do kraja novembra na aerodromu „Lisičiji jarak“, realizuje i projekat „Upoznaj sebe, skoči padobranom“.

Prvog dana manifestacije „Padobranski skok veterana“ izvedeno je oko 120 skokova u šest naleta.

 Bonus video: 

This browser does not support the video element.

ISKUSTVO ZA PAMĆENJE: Kako je leteti jedrilicom bez motora? U ovaj avion sme se samo sa padobranom…  Kurir