VAKCINISANO 93.000 DECE: Drugi krug imunizacije protiv dečje paralize u Pojasu Gaze

Printscreen Twitter

Agencija Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRVA) saopštila je da je uspela da vakciniše oko 93.000 dece mlađe od deset godina u centralnim oblastima pojasa Gaze, u okviru drugog kruga imunizacije protiv dečje paralize.

U saopštenju se navodi da je, uprkos eskalaciji rata i tekućim izazovima, drugi krug kampanje imunizacije protiv poliomijelitisa pokrenut u ponedeljak u centralnim oblastima Gaze i dodaje da je i dalje "najbolja vakcina za decu uspostavljanje mira“, prenosi palestinska agencija Wafa.

Ministar zdravlja Madžed Abu Ramadan najavio je pokretanje drugog kruga kampanje vakcinacije protiv dečje paralize u Pojasu Gaze za decu mlađu od deset godina.

On je istakao da će kampanja vakcinacije biti sprovedena u tri etape, a prva je u centralnoj oblasti Deir al-Balahu i trajaće od 14. do 17. oktobra, s tim da može biti produžena za još jedan dan.

Cilj kampanje je da se do kraja kampanje vakciniše 591.700 dece mlađe od deset godina, a da bi se to postiglo biće raspoređeni fiksni i mobilni timovi.

Ministarstvo zdravlja je istaklo da uspeh kampanje zavisi od humanitarnog primirja, kako bi se svim medicinskim radnicima omogućilo da rade u bezbednom okruženju, a roditeljima da bezbedno dovedu decu na punktove za vakcinaciju.

Kurir/Fonet

 Bonus video: 

This browser does not support the video element.

PAKAO U POJASU GAZE: Izraelski napadi nastavljeni, broj žrtava premašio 1.100  Reuters