RADE BOGDANOVIĆ NEZADOVOLJAN ZBOG JEDNOG IGRAČA: Kakva je ovo taktika, pusti dete da igra!

Piksi je pogrešio taktiku, to ne može tako

Pritnscreen

Fudbaleri Srbije poraženi su od Španije u Kordobi u utakmici 4. kola A4 grupe Lige nacija rezultatom 3:0.

Bivši jugoslovenski fudbaler i analitičar Rade Bogdanović izrazio je bojazan zbog odluke selektora Dragana Stojkovića Piksija da meč protiv Španije počne sa dvojicom napadača - i to sa Aleksandrom Mitrovićem i Dejanom Joveljićem - dok je tako već na poluvremenu istakao da to ne može da funkcioniše.

"Da ti odgovorim na pitanje sa početka... Ne mogu Mitrović i Joveljić zajedno, mislim da smo pogrešili sa taktikom jer ne mogu njih dvojica da igraju, fali nam jedan vezni igrač!", naglasio je Bogdanović gostujući na Javnom servisu.

"Kad gledam ovo poluvreme, tužno je sve to gledati, plačem za Andrijom Maksimovićem... Pusti bre dete da igra, može da igra tu i veznog, ima i defanzivne karakteristike. Vizuelno, izgleda kao da Španaca ima 15, a naših kao da je mnogo manje. Kasnimo za loptom, kao da ih je više, ima propusta i segmenata koji su se desili koji su loši".

Već nakon prvog poluvremena, pri rezultatu 1:0 za Španiju golom Emerika Laporta, selektor Piksi priznao je grešku i zamenio je Joveljića, ali još jednim napadačem - Jovićem. Takođe, poslao je na teren i Grujića umesto Samardžića.

Pročitajte i šta je rekao Rade Bogdanović pre nego što je počela utakmica, odmah je naglasio da mu se ne sviđa sastav koji je odabrao selektor Srbije.

"Videćemo još, da ne budem babaroga, ali je jako ofanzivna varijata selektora. Verovatno je Piksi hteo da kaže da se ne boji Španaca ovom postavom sa dva špica. Jedna izuzetna utakmica u pravo vreme za nas. Igrate protiv prvaka Evrope nemate šta da izgubite, osim da date maksimum. A može jako dosta da se dobije. Da kažem za Joveljića, gledao sam njegove poslednje golove, to je tako dobro izgledalo u tom primanju lopte, šut iz kolena... Očigledno je u dobroj formi i selektor je hteo da vidi kako igra na jakom nivou,. Da li će u fazi odbrane, to me baš interesuje, da zatvara njihovog kreatora igre, videćemo", poručio je analitičar na RTS-u.

Kurir sport / Mondo