"STARAC" PRIŠAO I IZREŠETAO GA NEDALEKO OD MESTA GDE MU JE UBIJEN OTAC Skoletov sin likvidiran u sačekuši, UBICE DOLIJALE posle tri i po godine misterije (FOTO)

Printskrin, MUP Srbija

Zoran Uskoković zvani Skole mlađi (22) ubijen je pre tri i po godine na Kanarevom brdu u Beogradu, kada mu je prišao muškarac koji je izgledao kao starac. Kako je saopštio potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, nakon opsežne akcije policije, uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u njegovom ubistvu. 

Podsećamo, mladić je ubijen iza supermarketa na Kanarevom brdu, na samo 50 metara od stana u kom je živeo — a nedaleko od mesta gde mu je likvidiran i istoimeni otac. Prema snimku policije, Skole mlađi je parkirao svoj sivi "audi karavan" na parkingu iza prodavnice, i krenuo kroz prolaz prema zgradi u kojoj su mu živeli majka i očuh. 

Tada mu je u susret išao naizgled starac, koji je na glavi imao šubaru i crni mantil, a u levoj ruci štap, kojim se pridržavao dok je hodao. Kada je prišao Uskokoviću, iznenada je iz džepa izvadio pištolj s prigušivačem i pucao mladiću u lice. Zoran je istog trenutka pao na leđa, a ubica mu je prišao još bliže i iz neposredne blizine ga "overio" ispalivši u njega još nekoliko hitaca, nakon čega se mirno udaljio.

Zoranovo telo pronađeno je tek sutradan ujutro, našli su ga radnici prodavnice kad su došli na posao. Tokom uviđaja, na mestu zločina pronađene su četiri čaure, koje su poslate na veštačenje. 

"Delo profesionalca"

Ubistvo Skoletovog sina je, sudeći po do sada prikupljenim tragovima, delo profesionalca. 

Kako je saopštio ministar Dačić, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave za grad Beograd u saradnji sa EVROPOLOM i Tužilaštvom za organizovani kriminal, nakon sprovedene opsežne akcije uhapsili pripadnike organizovane kriminalne grupe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave za grad Beograd u saradnji sa EVROPOLOM i Tužilaštvom za organizovani kriminal, nakon sprovedene opsežne akcije uhapsili su pripadnike organizovane kriminalne grupe N. Ž. (45), M. K. (38), A. D. (31) i V.B. (39), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo i udruživanje radi vršenja krivičnih dela - navodi se u saopštenju. 

Dodaje se da se M.K. (38) po nalogu N. Ž. (45) maskirao noseći silikonsku masku starijeg muškog lica, kako ne bi izazvao sumnju i ujedno krijući svoj lični identitet, iz neposredne blizine ispalio dva projektila u Zorana Uskokovića mlađeg, nanevši mu smrtne povrede. 

Facebook Printscreen, Privatna Arhiva 

Sin poznatog oca

Osumnjičeni A. D., V. B. i A. N. se sumnjiče da su po nalogu N. Ž. pružili logističku podršku pre i nakon izvršenja ovog teškog ubistva.

Kako je "Kurir" pisao, Skoletov sin nije imao kriminalni dosije u policiji i kažnjavan je samo zbog nekih sitnih prekršaja. Da li se nekom zamerio u podzemlju, s obzirom na to da je za njegovo ubistvo angažovan profesionalni ubica? Druga varijanta je da iza svega stoji krvna osveta za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

Uskoković mlađi sin je Zorana Uskokovića Skoleta, koji je ubijen u filmskoj poteri aprila 2000. godine na Vidikovcu, i to nedaleko od mesta na kom mu je likvidiran naslednik. Skoleta su navodno ubili pripadnici zemunskog klana, jer se u to vreme pronela priča da je on organizovao ubistvo Željka Ražnatovića Arkana 15. januara 2000. u hotelu "Interkontinental".

Uskoković je imao samo dve godine kada mu je ubijen otac, 27. aprila 2000. godine, a navodno su je izvršili pripadnici tadašnjeg zloglasnog zemunskog klana.

EPA Drago Vejnovic/privatna arhiva 

- Veze nije imao s kriminalom, osim prezimena i očevog pedigrea. Ovo je dete takoreći životarilo i vozilo auto s plastičnim felnama, toliko je bio "kriminalac". Svako ko živi na Miljakovcu zna da je svake nedelje s bakom dolazio u crkvu kao dečak i nastavio kad je porastao, pomagao svešetniku. Bio je pobožan, miran, zaposlen i išao na studije - pisali su tada oni koji su poznavali mladog Uskokovića.

U saopštenju se dodaje da su, na osnovu naredbe Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, policijski službenici PU za grad Beograd, UKP, izvršili pretresanje stanova i drugih prostorija na više adresa koje su osumnjičeni koristili i tom prilikom kod osumnjičenih pronašli dva pištolja i opojnu drogu.

- Osumnjičenima N. Ž., M. K., A. D. i V .B. određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal - izjavio je Dačić.

Kurir.rs/M.S.

 Bonus video: 

This browser does not support the video element.

LIKVIDIRAN ŠKALJARAC U BUDVI! Da li je na pomolu nova serija obračuna i likvidacija? Advokat Roskić: DUGOVI SE NE PRAŠTAJU!  Kurir televizija