ZELENSKI: Situacija nije laka, ali držimo svoje pozicije (VIDEO)

Šta god da se dešava u svetu, Ukrajina će imati snagu, rekao je Zelenski.

Printscreen YouTube

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je tokom sastanka Štaba saslušao izveštaje glavnokomandujućeg Oružanih snaga Aleksandra Sirskog i ministra odbrane Rustema Umjerova.

Šef države je to saopštio u večernjoj video poruci, prenosi Ukrinform.

„Izveštaj šefa komiteta Sirskog o frontu. Situacija nije laka, ali držimo se i zahvalan sam svakoj brigadi, svakom vojniku, vodniku i oficiru koji nam obezbeđuju stabilnost“, rekao je on.

Odvojeno, Zelenski je napomenuo da se trenutno definisani zadaci operacije Kursk i dalje realizuju.

„Danas je bio izveštaj ministra odbrane. Što se tiče mog mandata da povećam finansiranje naše domaće, ukrajinske proizvodnje naoružanja. Dronovi, EV, artiljerija. Privlačenje investicija partnera. Naše sposobnosti“, dodao je šef države.

Predsednik je uverio da će do kraja ovog meseca „imati konkretne nove ugovore u našoj ukrajinskoj odbrambenoj proizvodnji“.

Prema njegovim rečima, proizvodnja naoružanja je jedan od prioritetnih pravaca.

„Šta god da se dešava u svetu, Ukrajina će imati snagu. Ovo je najvažnije“, naglasio je Zelenski.

Istovremeno, predsednik je saslušao izveštaj komandanta Vazduhoplovstva o protivvazdušnoj odbrani: obaranju raketa i dronova, kao i o sistemima EV.

„Razgovarali smo o formatu jačanja PVO i već postoje određene odluke u vezi sa šahedima i nekim tipovima projektila“, dodao je on.

Kurir.rs/Ukrinform/Preneo: P. P. 

 Bonus video: 

This browser does not support the video element.

ZELENSKI U KLINČU SA NATO?! Analitičar: Nazivali ga herojem i novim Čerčilom i on je u to poverovao! REKLI MU DA SE MALO PRIMIRI  Kurir teleivizija