Šta je to glamping? Srbija intezivno razvija ovu vrstu turizma, a interesovanje samo raste: Kamp "Vrnjačko vrelo" uskoro će privlačiti turiste iz celog sveta

Ciljna grupa su stariji građani koji bi svojim kamperima imali vremena da nekoliko meseci godišnje provedu putujući Evropom.

Shutterstock

Kampovanje u banjama za turiste seniore u običnim ili luksuznim kampovima je ideja koja bi u domaće banje mogla da privuče evropske i svetske turiste. Ideja je već razmotrena na sastanku u Privrednoj komori Srbije gde je dogovoreno da se krene u proceduru podizanja ovakvih "odmarališta" u blizini naših banja. Iz Vrnjačke Banje poručuju da su vizionari po ovom pitanju.

Kurir Televizija 

Kamp "Vrnjačko vrelo" otvoren je u maju 2021. godine, a Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja, rekao je nešto više na ovu temu za Kurir televiziju:

- Mi sada imamo jedan od najmodernijih kampova u regionu. Već smo radili na privlačenju gostiju koji su u tranzitu do Turske i Grčke. Mi smo prošle godine imali i goste iz Novog Zelanda. U okviru sastanka u Privrednoj komori Srbije traženo je da se poveća prostor za parking prostor za kampove.

This browser does not support the video element.

Šta je to glamping?  Kurir televizija

Ciljna grupa su stariji građani koji bi svojim kamperima imali vremena da nekoliko meseci godišnje provedu putujući Evropom.

Boban Đurović, predsednik Opštine Vrnjačka Banja kaže da će u daljem razvoju turizma biti dodatno poboljšana ova vrsta luksuznog kampovanja, odnosno kako se popularno naziva, glampinga.

Kurir Televizija 

- Na planini Goč gde se sada već rade šetačke staze, sportski tereni i još mnogi projekti, gosti će imati i luksuzni pristup kampovanju - rekao je Đurović, navodeći da su oni osim velikog ličnog interesa za razviće ovakve vrste turizma primetili i veiku zainteresovanost ljudi. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

TURIZAM I BEZBEDNOST - Seničić i Karan o putovanjima u ratom zahvaćeni Bliski Istok "POSTOJI JEDNO PRAVILO: OČEKUJ NEOČEKIVANO"  Kurir TV