Šta je to tač tenis? Srbija ima prvake u ovom sportu, a oni čak ni nemaju teren: Iznajmimo teren i sami ga postavimo, snalazimo se

"Prošle nedelje smo postali timski svetski šampioni, a ja sam osvojio i dva Grend Slema, i prvi sam na svetu"

Kurir Televizija

Tač tenis u Srbiji igra manje od stotinu ljudi, a pre nekoliko nedelja, naši reprezentativci u ovom sportu postali su svetski prvaci u Španiji.

Ovaj sport nastao je u Engleskoj 2002. godine, a Luka Sučević, svetski šampion, otkrio je kako je došlo do učešća na prvenstvu.

Kurir Televizija 

- Nemamo infrastrukturu uopšte što se tiče terena, snalazimo se. Iznajmimo teren, sami ga postavimo, kupimo trake i izmerimo ceo teren. Tek onda kreće igra. Prošle nedelje smo postali timski svetski šampioni, a ja sam osvojio i dva Grend Slema, i prvi sam na svetu - rekao je Sučević.

On je objasnio i da je ovaj sport pogodan i za najmlađe:

- Kod nas se tek razvija ovaj sport, dok je u svetu malo drugačije. Dobar je za decu i razviće koordinacije, a pošto su lopte od sunđera sporije se kreću. 

This browser does not support the video element.

Šta je to tač tenis? Srbija ima svetske šampione u ovom sportu  Kurir televizija

Sučević kaže da je teniserima teško kada prvi put probaju ovu verziju sporta.

Njegov saigrač, Petar Popovic, do detalja je pojasnio tehnike kojima se igra ovaj sport: 

- Lako se savlada brzina udarca, ali mora da se odigra par puta kako bi se dobio osećaj. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

Umesto da nosi gips, osvojila je zlato! Sprotski psiholog o senzacionalnoj pobedi Angeline Topić: Ovo izdvaja najbolje sportiste  Kurir televizija