"OVO PRVI PUT VIDIM U EVROLIGI" PAO spremio tužbu, Ataman odlepio! Bura posle šokantnog poraza šampiona Evrope u Parizu: Turčin zagrmeo kao nikad do sad!

Starsport

Poraz u Parizu teško je pao aktuelnom šampionu Evrope.

Debitant u Evroligi, Pariz, napravio je sinoć neviđenu senzaciju u elitnom takmičenju, pošto su pred svojim navijačima srušili favorizovani Panatinaikos i tako došli do istorijske pobede u elitnom takmičenju.

Senku na veliki trijumf francuskog kluba bacila je jedna sporna sitacija koja se dogodila u završnici meča.

Na 3:42 do kraja susreta Panatinaikos je izgubio loptu i Pariz je krenuo u brzu kontru. Nezadovoljni Ergin Ataman je uleteo u teren i zbog protesta dobio tehničku grešku, ali igra se nastavila i nakon zvuka pištaljke. Nekoliko sekundi kasnije Kendrik Nan je napravio nesportski faul i domaćin je lepo profitirao iz ovog napada.

U Panatinaikosu su besni jer sudije nisu prekinule igru nakon tehničke greške Atamana.

"Nisam video snimak i ne mogu da kažem nešto o konkretnim akcijama, ali moji igrači su imali mnogo pritužbi. Bilo je to nešto neobično. Posle toliko godina, ovo je prvi put da ovo vidim u Evroligi. Ne trebam da kažem ništa više, oni koji su gledali utakmicu su razumeli", rekao je ogorčeni turski trener nakon utakmice.

Panatinaikos je najavio da sprema žalbu zbog suđenja u Parizu.

"Završili smo prvi deo protesta, napravili smo izveštaj o tome i imamo 90 minuta da ga podržimo. Čini se da ćemo to i uraditi", rekao je odmah nakon meča pomoćni trener Atinjana Hristos Serelis.

Kurir sport/J.M.

This browser does not support the video element.

Vanja Marinković, KK Partizan  KK Partizan