POLICAJAC IZ SRBIJE PREDSTAVLJAO REGION NA NAJVEĆOJ SVETSKOJ IT KONFERENCIJI: Nenad u Dubaiju govorio o opasnostima sajber kriminala!

Print Sreen

"Naš kolega Nenad Bogunović, ekspert za borbu protiv sajber kriminala, imao je čast da predstavlja region jugoistočne Evrope na najvećoj svetskoj IT konferenciji "GITEX Global 2024" u Dubaiju", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako su naveli, "GITEX", jedna od najuticajnijih tehnoloških izložbi na svetu, okuplja preko 600 izlagača iz više od 50 zemalja, prikazujući inovacije u oblasti veštačke inteligencije, sajber bezbednosti, održivih tehnologija i drugih naprednih rešenja. Ove godine, konferencija ima fokus na budućnost tehnologije i digitalne ekonomije, uključujući brojne stručnjake i startape iz svih delova sveta.

- Nenad je govorio o opasnostima sajber kriminala i podelio svoja iskustva u borbi protiv sajber pretnji. S ponosom možemo reći da je jedini predavač iz našeg regiona koji je dobio priliku da učestvuje na ovom prestižnom događaju - saopštili su iz MUP.

Stručnost i rad Ministarstva unutrašnjih poslova i Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala na unapređenju sajber bezbednosti u Srbiji su prepoznati na globalnom nivou.

- Ponovo smo dokazali da Srbija ide u korak sa svetskim liderima u IT industriji! - navodi se u saopštenju.

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

Formiran Poslovni savet Srbije u Dubaiju  Instagram/selakovic345