"DALA MI JE 11.800 €... " Zoran Božinovski bez zadrške o Tošetovoj menadžerki: Novinar tvrdi: Bavila se crnom magijom, htela je da budem njena naredna igračka

Božinovski je optužio Ljiljanu Petrović, menadžerku legendarnog pevača za besomučno pranje novca

Kurir

Zoran Božinovski je eksluzivno za Kurir nakon 16 godina ćutanja progovorio o navodnoj mreži kriminala u kojoj je bio upleten pevač Toše Proeski koji je tragično izgubio život 16. oktobra 2007. godine.

Makedonski novinar za svoje tvrdnje priložio je dokumenta u vidu dokaza kako bi opravdao svoje reči i posle skoro dve decenije pokušao da predstavi istinu u koju veruje.

Kurir 

 Božinovski je optužio Ljiljanu Petrović, menadžerku legendarnog pevača, za besomučno pranje novca.

- Rekao sam joj da beži iz zemlje jer je dužna 180.000 evra ovoj državi. Vojska, policija i država nemaju sredstava zbog tebe i takvih kao što si ti. Ovde ste ispraznili budžet, a izigravaš neku drugu majku. Zbog toga sam morao 5 meseci da sedim kod kuće jer sam bio napadan. Za tih pet meseci sam raskrinkao celu njenu biografiju, kompletnu njenu grčku i kiparsku kriminalnu priču pre Tošeta - pričao je novinar i otkrio da li se nakon svega plašio za svoju bezbednost.

Vane Cvetanov, direktor direkcije za sprečavanje novca koja pripada Ministarstvu finansija republike Makedonije, poslao je dopis Javnom tužilaštvu 11. decembra 2006. u kojem navodi:
- Direkcija za sprečavanje pranja novca dostavlja izveštaj za sumnjive transakcije! Osnovi sa sumnju: Lice Lasto Nikolovski dobija ogromne prilive na inostranu visa karticu izdatu u Kuvajtu i istog trenutka ih podiže u gotovo, s tim što osnova transakcija nije poznata. Izveštaj za sumnjive transakcije se odnosi nafizička lica Laste Nikolovski iz Skoplja i Maja Simonovksa Nikolovska takođe iz Skoplja.
U ovom dokumentu postoji i prilog u kojem je navedeno kojeg datuma su Lasto i Maja primili novac i koliko su iznosile sume uplaćene na njihove račune preko Kuvajte banke. Ukupan iznos bio je 34 miliona 871 hiljada makedonskih denara, što bi u sadašnjoj protivvrednosti bilo oko 560 hiljada evra.
Takođe u ovom dopisu navedeno je da je Stopanska banka AD Skoplje dobila odgovor od Burgan banke iz Kuvajta u kojem piše da oni nisu u mogućnosti da stupe u kontakt sa vlasnicima kartica, odnosno sa Lastom i Majom Nikolovski.
Cvetanov je ovaj dopis uputio direktno Jovanu Ilijevskom, koji je tada bio javni tužilac.

- Nisam se plašio za bezbednost. Ja ću pre da crknem nego da popustim budalama oko sebe. Ima u meni inata i adrenalina, neću da popustim nekome ko nije pročitao osnovnu školsku lektiru, može da ima milijarde. Dala mi je 11.800 evra od 200.000 evra koliko je trebala da mi plati za nanešenu štetu i nepravdu.Ona je od mene htela da napravi velikog čoveka i zvezdu, da se ne bavim kaubojskim novinarstvom, već da pišem lepe priče, da je trava zelena, da cveta cveće i da lepo miriše. Vozio bih traktor na njenom imanju lavande i bio bih milioner iz blata. Ja sam milijarder, imam u sebi intelektualno vlasništvo... U ovoj glavi toliko ima istine, dokaza, toliko brojki, koji vrede mnogo više od bilo kojih para - govorio je Božinovski.

Marina Lopičić 

- Bavila se crnom magijom, ali nije znala da pored sebe imam belog maga, doktora za te stvari. Sve što je želela da mi se desi njoj se odmah vratilo. Jednom prilikom je želela da se vidimo i da upozna moje ćerke, da im daruje poklone. Donela je neke medaljone sa čvorovima, šišmišima i dva telefona. Moj prijatelj mi je rekao da razvežem sve čvorove, da ne unosim u stan i da ćerke to ne nose. Mobilne telefone možete da nosite i pare da trošite. Rekao mi je da mu hitno to donesem u Makedoniju i kada je on opevao sve te pesme njegove, ona se javila iz bolnice. Sve joj se vratilo - istakao je Zoran ekskluzivno za Kurir.

Kurir 

- Htela je da mi se približi, da budem njena naredna igračka. Rekla mi je da je već sve novine u Makedoniji kupila... Pevačice je oblačila, nije joj bilo jasno kako je mene promašila... Ja sam se zabavljao, dok je ona pevala o svemu. 

Ljiljana Petrović se nakon najave za specijalnu emisiju javila redakciji Kurira. U neformalnom razgovoru demantovala je sve navode Zorana Božinovskog, ali zvanične izjave nije želela da daje.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

Toše Proeski  Kurir televizija