DVA SRBINA MEĐU NAJVEĆIM TALENTIMA NA SVETU: Zvezda ima Mesija, a Čukarički napadača za kojim pati Lamine Jamal

Veliko priznanje iz Engleske za dvojicu talentovanih fudbalera naše zemlje

Fss

Andrija Maksimović iz Crvene zvezde i Mihajlo Cvetković iz Čukaričkog nalaze se među 60 najvećih fudbalskih talenata na svetu.

Tradicionalno, punu deceniju britanski list "Gardijan" objavljuje listu najperspektivnijih mladih igrača na planeti. Vezni fudbaler Crvene zvezde Andrija Maksimović, koji u poslednjih mesec dana živi najlepše trenutke karijere, jer je posle igranja u večitom derbiju sa Partizanom i Ligi šampiona protiv Intera, uspeo da upiše debi, tačnije dve utakmice u A reprezentaciji Srbije.

Printskrin 

"Veoma nadaren i elegentan fudbaler koji bi trebalo da se smatra jednim od najvećih talenata sveta gledajući tehniku, viziju i kreativnost. Ali, ostaju svakako nedoumice zbog prilagodljivosti na moderni fudbal. Da li je klasična desetka, balkanske "stare škole"? Može li da se prilagodi i postane više od toga, plejmejker u današnjem fudbalu? Šanse bi bile protiv njega da Maksimović nije toliko talentovan - piše u analizi "Gardijana" za Zvezdinog Mesija.

Njegov vršnjak Mihajlo Cvetković iz Čukaričkog, još jedan je veliki biser srpskog fudbala. Napadač koji igra standardno za tim sa Banovog brda i fudbaler za koga je Crvena zvezda ovog leta nudila 2.000.000 evra. Prate ga i veliki evropski klubovi.

Printskrin 

"Svestrani centarfor koji najbolje funkcioniše bilo kao drugi napadač ili kao centralni, Cvetković je jedan od onih igrača koji vam odmah zaokupe pažnju. Sa četiri gola i asistencijom na pet utakmica, bio je jedan od najboljih igrača na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina kada je Srbija stigla do polufinala, a već ima i dosta seniorskih mečeva za klub - stoji u analizi, u kojoj autor navodi da mu je Lamine Jamal rekao - Odličan si brate! Da si samo Španac, nas dvojica bismo bili najbolji napadački tandem u Evropi!.

Zanimljivo, dvojica 17-ogodišnjaka Andrija Maksimović i Mihajlo Cvetković igrali su zajedno u svim reprezentativnim selekcijam Srbije. Na ovoj listi "Gardijana" nalazi se kvartet iz Barselone Lamine Jamal, Pau Kubarsi, Mark Bernal i Šejn Klajvert. Tu su i Žovani Kuenda prvotimac Sportinga i Rodrigo Mora iz Porta, Aleksandru Stojan koji ima 16 godina i koji igra za rumunski Farul. Tu su i Brazilac Estevao i Ekvadorac Kendri Paez, koje je već otkupio Čelsi. Iz Južne Amerike valja izdvojiti i Brazilca Gabrijela Karvalja iz Internasionala, te Argentice iz River Plejta Franka Mastuantuona i Jana Subiabrea. Momak zanimljivog imena i prezimena dolazi iz egzotične Indonezije - Arkan Kaka, član kluba Persis Solo.

Kurir sport/The Guardian

This browser does not support the video element.

Novi skandal na EURO 2024 zastava tzv Kosova ispred stadiona na kom igra Srbija  Kurir