DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE STOJI U MESTU! Stano: Ne mogu da potvrdim kada će se održati sledeći sastanak u okviru dijaloga pod posredstvom EU

Portparol EU Peter Stano izjavio je da je datum sledećeg sastanka u okviru dijaloga između Beograda i Prištine, za sada, nepoznat

Foto: 1TV.ge

Portparol EU Peter Stano rekao je danas da nema najava i da ne može da potvrdi datum kada će se održati sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

"Nema najava. Ne mogu da potvrdim kada će se održati sledeći sastanak u okviru dijaloga pod posredstvom EU", kazao je Stano.

Poslednja runda dijaloga održana je sredinom septembra, a na njoj je Srbiju predstavljao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, dok je sa kosovske strane u Briselu bio zamenik premijera prištinskih institucija Besnik Bisljimi, prenosi Kosovo Online.

Petković je tada poručio da je Beograd uvek spreman za razgovor i iznalaženje kompromisnog rešenja, ali da proces dijaloga gubi smisao ukoliko Priština odbija da razgovara o pitanjima koja su u interesu zaštite prava Srba na KiM.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je 6. oktobra da će raditi na pripremi narednog sastanka glavnih pregovarača Beograda i Prištine u Briselu u okviru dijaloga uz posredstvo Evropske unije i istakao da bi voleo da se sastanak održi u narednim sedmicama.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.