“Četiri godišnja doba” Antonija Vivaldija ponovo u Beogradskoj filharmoniji: Urnebesan provod za decu uzrasta od 3 do 7 godina

Na programu namenjenom deci uzrasta od 3 do 7 godina, Beogradska filharmonija izvodi Vivaldijev legendarni koncertni ciklus, a svako godišnje doba predstavlja drugi solista na violini.

M. Đoković

Jedan od najpopularnijih i najtraženijih projekata Beogradske filharmonije za decu, “Četiri godišnja doba” Antonija Vivaldija, orkestar ponovo izvodi za decu vrtićkog uzrasta od 15. do 19. oktobra u filharmonijskoj Sali (u dva termina od 10h i 12h). U ulozi naratora je glumac Vladimir Aleksić koji na urnebesan način deci približava muziku zajedno sa violinistima Beogradske filharmonije u ulozi solista.

M. Đoković 

Na programu namenjenom deci uzrasta od 3 do 7 godina, Beogradska filharmonija izvodi Vivaldijev legendarni koncertni ciklus, a svako godišnje doba predstavlja drugi solista na violini.

Tako je u ulozi proleća Jelena Dimitrijević, leto najavljuje Miljana Popović Materni, jesen donosin Selena Jakovljević, a zimu Vojin Aleksić. Pored toga što deca uživaju u remek delu klasične muzike i uče da razlikuju instrumente, Vladimir Aleksić ih vodi kroz priču o “čika Antoniju”, o samom delu i vremenu u kome je ono nastalo i to kroz puno smeha. Tako su pored instrumenata, na sceni Beogradske filharmonije buketi cveća, šlaufi, naočare za plivanje, kišne kabanice i sanke.

M. Đoković 

A u koncertnoj sezoni Beogradske filharmonije za decu – od ove godine velika novina! Nakon serije koncerata na koje radnim danima dolaze deca preko predškolskih ustanova, u subotu 19. oktobra Beogradska filharmonija će svirati Godišnja doba i to za sva doba! Tako će roditelji, bake i deke, tetke i teče i svi drugi, moći da uživaju zajedno sa svojom decom u još dva dodatna koncertna termina od 17 i 19h u Beogradskoj filharmoniji.

(Kurir.rs/M.F.)

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

KONCERT UMESTO KOMEMORACIJE: Beogradska filharmonija ispratila Ivana Tasovca na večni počinak muzikom   Kurir televizija