PUTIN POZVAO UKRAJINU DA SE PROBUDI: Kremlj odbacio "plan pobede" Zelenskog

Kremlj ne prihvata "plan pobede" koji je predstavio danas Volodimir Zelenski u ukrajinskom parlamentu

EPA Alexander Kazakovsputnikkremli, AP Julia Demaree Nikhinson

Kremlj je danas odbacio "Plan pobede" koji je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski predstavio ukrajinskom parlamentu i pozvao Ukrajinu "da se probudi".

- Jedini mirovni plan koji može postojati je da kijevski režim shvati da je njegova politika bez perspektive i da je potrebno da se probudi - rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Zelenski se, predstavljajući svoj plan pobede nad Rusijom pred poslanicima svoje zemlje u Kijevu, založio za raspoređivanje nenuklearnih sredstava odvraćanja u Ukrajini.

Printscreen X 

- Ukrajina predlaže raspoređivanje na svojoj teritoriji kompletnog skupa mera nenuklearnog strateškog odvraćanja koji će biti dovoljan da je zaštiti od svake vojne pretnje od strane Rusije - rekao je Zelenski i dodao da je ta tačka detaljno obrazložena u "tajnom aneksu" njegovog plana pobede i da je predstavljena SAD, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Italiji i Nemačkoj.

On je najavio da će sutra ići na samit EU da predstavi svoj plan pobede, na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela.

- Sutra ću javno predstaviti plan pobede na sastanku Evropskog saveta - rekao je Zelenski u govoru u ukrajinskom parlamentu u Kijevu.

(Kurir.rs/Beta)

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

"NAPAD RUSIJE JE BIO UPOZORENJE UKOLIKO ZELENSKOM ZAPAD ODOBRI OVAJ USLOV" Stručnjaci: Putin će biti primoran na kompromis?  Kurir televizija