"POSTUPAK REZULTAT POLITIČKOG PROGONA, DA SAM KRAO NOVAC NE BIH SE MUČIO": Duško Knežević iznosi odbranu pred sudom

Youtube prtscr / RTS

Osumnjičeni biznismen Duško Knežević danas je pred podgoričkim Višim sudom nastavio sa iznošenjem odbrane u postupku “Karbon”.

On je kazao, između ostalog, da je žrtva političkog progona zbog sukoba sa Milom Đukanovićem. Dodao je da nije ukrao novac i da se danas nalazi u lošoj finansijskoj situaciji, da se muči.

Ovaj sudski postupak vodi suidja Igor Đuričković. Optuženi Knežević je i danas, kao i ranije, tvrdio da su DPS-a i Đukanović krivi za postupke koji se, kako smatra, nezakonito vode protiv njega.

“Smatram da je ova optužnica protiv mene i postupak rezultat političkog progona i sebe smatram žrtvom. Na taj način sam bio tretiran i od strane nadležnih Velike Brtianije i Interpola. Ponavljam i tvrdim da je ovaj postupak protiv mene politički motivisan i da s tim u vezi SDT i ovaj sud treba da se zapitaju da li su dio toga ili ne. Cilj progona je moj sukob sa Milom Đukanovićem i to što sam pokrenuo više pitanja u vezi sa njim o kojima sam govorio na prethodnom ročištu, kao što su afera “koverta”, afera ” ničija kuća” i druge”, izjavio je Knežević pred sudom.

On je dodao da ga je sudija na prethodnom ročištu opomenuo da mora da ostane u okvirima ove optužnice, te da drugi predmeti i postupci nisu dio nje, pa zbog toga smatra da nema prostora da i danas govori o njima detaljnije.

“Ja sam u vezi tih nezakonitih radnji režima Mila Đukanovića podnio oko 14 krivičnih prijava protiv različitih lica bliskih DPS-u. Niko me nije zvao da svjedočim. Nudio sam i putem video linka. Niti je na osnovu jedne od tih prijava pokrenut bilo kakav postupak. Sa druge strane u postupcima protiv mene su na osnovu falsifikovanih dokaza potvrđene optužnice”, istakao je optuženi Knežević.

Osporavajući navode optužnice Knežević je kazao da da je pokrao neke pare ne bi danas pozajmljivao novac.

“Da sam pokrao neke pare ne bih se danas mučio i pozajmljivao. Ja sam bio glavni vlasnik, ne bih uništavao svoju imovinu. Atlas banku sam bio doveo do savršenstva”, naveo je u svom iskazu pred sudom optuženi.

Naglasio je da nikad u vezi sa poslovanjem nije preduzeo nezakonite radnje i dodao da mu to nikad nije ni bio cilj.

“Mogao sam da na nezakonite načine izvučem novac iz privrednih lica. To nisam učinio. A dokaz za to je trenutna moja finansijska situacija, ne mogu da izdržavam porodicu. To je poznato i mojim branjenicima s obzirom na način na koji plaćam njihove usluge”, istakao je Knežević i dodao da nije radio ništa nezakonito i da nije davao naloge za tako nešto.

Kurir.rs/Adria.tv/Preneo: D. P.