DVA KRUGA GA DELILA OD FINALA: Milutin Stefanović deveti u Nju Delhiju

Milutin Stefanović je bio na korak od plasmana među osam najboljih u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava na finalnom turniru Svetskog kupa u Nju Delhiju.

Streljački Savez Srbije Milutin Stefanović, streljaštvo, puška

Iskusni reprezentativac Srbije je osvojio deveto mesto u kvalifikacijama.

Od finala su ga delila dva kruga. Odlično je počeo. U prvom, klečećem stavu pogodio je 198 krugova. Potom je iz 20 hitaca iz stojećeg stava skupio skoro maksimalnih 199 i bio je na putu ka finalu. Međutim, poziciju među osam najboljih je izgubio u poslednjem, stojećem stavu, u kome je zabeležio 190 za ukupnih 587 krugova, koji su mu doneli deveto mesto. Kao osmi u finale je sa 589 ušao Finac Aleksa Lepa. Sa istim rezultatom kao i Lepa borbu za medalje je nastavio i olimpijski prvak Jukun Liu (Kina).

-Sve do stojećeg stava moj nastup je bio na visokom nivou. Ali, s obzirom da sam u prethodne dve nedelje imao problema sa leđima, taj slabiji rezultat na kraju je bio očekivan. Uložio sam ogromne napore da se oporavim i doputujem u Indiju. Da nije bilo tih problema uveren sam da bih se danas borio za visok plasman, s obzirom da mi je forma na visokom nivou. Drago mi je što sam i pored povrede u prva dva, čvrsta stava, gađao veoma dobro, a to mi daje vetar u leđa za buduća takmičenja – poručio je Stefanović iz Nju Delhija.

Trijumfovao je Ištvan Peni (Mađarska), ispred Jiržija Privratskog (Češka). U utorak, Peni je osvojio srebro, a Privratski bronzu vazdušnom puškom. Na trećem mestu završio je Indijac Akil Šeoran, dok je bez medalje, na četvrtoj poziciji, ostao šampion iz Pariza i lider na svetskoj rang listi, Jukun Liu.

MK puška trostav, muškarci: 1. Ištvan Peni (Mađarska) 465,3, 2. Jirži Privratski (Češka) 464,2, 3.Akil Šeoran (Indija) 452,6... Kvalifikacije: 1. Aleksander Šmirl (Austrija) 593, 2. Privratski 593, 3.Peni 592... 9. Milutin Stefanović 587...

Kurir sport