"ŠKALJARCI" NAMEŠTAJU JEDNI DRUGE, KASAPE SE IZMEĐU SEBE: Zvicer policajcu davao pogrešne informacije o likvidacijama za koje se sumnjiči Belivuk

Privatna Arhiva, Profimedia/AFP/Savo Prelević, Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Odbegli vođa kavačkog klana Radoje Zvicer obavestio je 2020. godine tadašnje crnogorske policajce Petra Lazovića i Ljuba Milovića da su dvojica "njihovih" momaka iz Beograda, Filip Marjanović i Vukašin Gošović, mučena pa ubijena u kući Milana Brajovića zvanog Fitilj u Danilovgradu.U presretnutoj Skaj komunikaciji vođa kavačkog klana sugeriše službeniku Uprave policije da zbog toga na mesto zločina pošalje forenzičare, ali i "pusti buvu" da su Fitilja cinkarili saradnici iz kriminalne ekipe kojoj pripada.

Zvicer: Za one momke iz BG. Ubijeni su i mučeni u kuću kod Fitilja koji danas izlazi. Treba Fitilja stisnuti i forezničare poslati i pričati da su ga špijali Tuzo (Tuzović) i Manda (Đukić Mandić). Selo Jelovac ili tako nešto u DG - navodi vođa kavačkog klana u porukama sa Skaj aplikacije od 18. novembra 2020. godine.

Lazović: Koje momke iz Bg?

Zvicer: Onog Filipa i Vukašina. Tamo su negde i zakopani, Fitilja treba stisnuti

Privatna Arhiva  Ubijeni Vukašin Gošović

Crnogorska policija, podsetimo, zvanično je juče rešila ubistva srpskih državljana Filipa Marjanovića i Vukašina Gošovića koji su se vodili kao nestali od 2019. Zbog dvostrukog ubistva u danilovgradskom naselju Jelenak 2019. godine, crnogorsko Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) podnelo je juče krivičnu prijavu protiv četiri osobe iz škaljarskog kriminalnog klana.

- Stefan Đukić Mandić, Emil Tuzović, Goran Milašinović i Brajovic, u čijoj se kući sve dešavalo, sumnjiče se da su počinili zločin i kasnije sakrili posmrtne ostatke - prenose crnogorske Vijesti.

Prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), kriminalnu grupu koja stoji iza dva ubistva formirali su sada pokojni Alan Kožar i Mile Radulović zvani Kapetan, a njen pripadnik, osim osumnjičenih, bio je i ubijeni Damir Hodžić, kao i druge nepoznate osobe.

Filipa Marjanovića i Vukašina Gošovića, kako se sumnja, ubili su iz osvete za ubistvo škaljarca, Baranina Zijada Nurkovića u Špnaiji, koji je bio blizak saradnik i kum Alana Kožara.

U presretnutoj komunikaciji između Zvicera i Lazovića, vođa kavačkog klana navodno piše policajcu da "Brajović sutra izlazi iz pritvora i da ga odmah treba dići čim izađe na kapiju".

- Mora on špijati. Nemoj da se to širi, ti samo znaš i to je 1/1 kao sve što ti kažem. Ono što je Mustafa pričao sve treba ispratiti, jer je istinu pričao. Jelenak selo... Možeš li Fitilja vatati i da se isprate te jame što je Mustafa rekao, onaj Bubanja je kopao te leševe Bulatovića i Sjekloće, špijaće na dva šamara - piše šef kavačkog klana.

Kako prenose Vijesti, Zvicer prepisku sa policajcem o dvojici ubijenih počinje pošto mu Lazović poručuje da se čuva ukoliko je umešan u dvostruko ubistvo u Stanjevića rupi, aludiranjući na likvidacije Damira Hodžića i Adisa Spahića, za koje SDT sada tereti Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Podsetimo, tada je otet i Mile Radulović Kapetan, koji je kasnije ubijen.

Policajac pokušava da dobije podatke o dvostrukom ubistvu Hodžića i Spahića, ali ga Zvicer navodi na pogrešan trag, tvrdeći da su "škaljarci" namestili jedni druge i da se "kasape sami između sebe".

Policajac Lazović mu piše i da on svima priča da su "Hodžić i Spahić u Srbiji". Inače, osumnjičeni Đukić Mandić i Tuzović optuženi su u Ukrajini, zbog sumnje da su pokušali u Kijenu u maju 2020. da ubiju Radoja Zvicera.

Kurir.rs/ Vijesti.me

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

ZVICEROVOG KUMA POTRAŽUJU JOŠ DVE EVROPSKE DRŽAVE! Glavni urednik Kurira otkrio nove detalje: Čeka se odluka suda u Zagrebu hoće li Zdravkovića izručiti Srbiji  Kurir televizija