Novi Sad počinje sezonsku vakcinaciju protiv gripa: Grad spreman za zimu, Novosađani pozvani na zdravstvenu prevenciju i jačanje imuniteta

U Novom Sadu zvanično je započeta sezonska vakcinacija protiv gripa, a zdravstvene ustanove pozivaju građane da se što pre vakcinišu kako bi se adekvatno pripremili za predstojeću zimu. Nadležni apeluju na stanovništvo da iskoriste ovu preventivnu meru u cilju jačanja imuniteta i sprečavanja širenja virusa tokom hladnijih meseci.

Shutterstock, Kurir Televizija

Vakcine protiv sezonskog gripa su već više od nedelju dana dostupne u ambulantama novosadskog Doma zdravlja. Kako navode iz ove zdravstvene ustanove, zaliha ima dovoljno, te svi oni koji žele ili kojima je preporučeno, mogu doći i vakcinisati se, a imunizacija se vrši u svim ambulantama Doma zdravlja.

U Novom Sadu je u toku vakcinacija povodom sezonskog gripa, a do sada je prema poslednjim informacijama vakcinisano 5.825 Novosađana. Mogi stanovnici "Srpske Atine" redovni su kada je vakcinacija u pitanju. Kurir televizija je u razgovoru sa stanovnicima ovog grada imala prilike da sazna šta oni misle kada je u pitanju vakcinacija te i u kom broju se može očekivati odziv onih kojima je ona obavezna. 

This browser does not support the video element.

U Novom Sadu počela vakcinacija povodom sezonskog gripa  Kurir televizija

Novinarka Kurir televizije Katarina Pavlović je u razgovoru sa svojim sagovornikom saznala nove informacije o proceduri vakcinacije te i da se u domu zdravlja navodi da se sezonska vakcina preporučuje svim osobama starijim od šest meseci, a naročito onima iz osetljivih grupa.

- Čak i bebe mogu da se vakcinišu, posebno u slučaju kada imaju neke hronične bolesti, poput bolesti bubrega, srčanih problema, šećernih bolesti i imalignih oboljenja. Vakcinacija se takođe posebno preporučuje starijima od 65 godina. Obavezna je za sve zdravstvene radnike kao i za sve korisnike i zaposlene u gerontološkim domovima.

Kako saznaje Kurir televizija, pacijenti mogu biti primljeni i bez zakazivanja. Potrebno je javiti se izabranom lekaru, a vakcinacija se, kako navode iz Doma zdravlja Novi Sad, vrši u svim zdravstvenim ustanovama. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

 BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

SVETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA UPOZORAVA NA POLIO VIRUS KOJI IZAZIVA DEČIJU PARALIZU: Uskoro odredbe za zaštitu, MOGUĆA VAKCINA?  Kurir televizija