RUSIJA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA KIJEV: Veliki broj dronova se obrušio na prestonicu Ukrajine i druge gradove

Novi napad ruskih bespilotnih letelica na Kijev, PVO imala pune ruke posla

Shutterstock

Rusija je lansirala jedan od najvećih napada dronovima na Ukrajinu u poslednjih nekoliko meseci, ciljajući Kijev i druge gradove, saopštile su danas ukrajinske vlasti, tvrdeći da je protiovvazdušna odbrana oborila 68 od ukupno 136 dronova.

Prema navodima ukrajinskih vlasti, dva drona vraćena su tokom protekle noći u Rusiju, a o sudbini 64 drona nema podataka - moguće zbog toga što su ih presreli sistemi za elektronsko ratovanje.

Dva drona pogodila su neidentifikovane ciljeve, navedeno je u izveštaju o napadu, koji je pokrenut nekoliko sati pre nego što je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski otkrio svoj plan za odbranu od ruske invazije, javlja Rojters.

Svi dronovi usmereni ka Kijevu uništeni su i nema podataka o povređenima ili šteti, rekao je šef gradske vojne uprave Sergej Popko.

Printscreen 

Napad dronova, između ostalog, doveo je do požara velikog obima u regionu Ternopil, objavila je lokalna vojna administracija na Telegramu, navodeći da nema žrtava, te da je angažovano gotovo 50 vatrogasaca u gašenju požara.

Ukrajinska vojska saopštila je i da je Rusija ispalila dve rakete na severni grad Černihiv i region Donjecka, ali nije precizirala šta je bilo sa njima.

Policija u susednoj Moldaviji saopštila je da su ostaci nečega što je izgledalo kao projektil pronađeni na severu te zemlje, oko četiri kilometra od granice sa Ukrajinom.

(Kurir.rs/Fonet)

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

NOVI NAPAD DRONOVIMA NA RUSIJU: Moskva tvrdi da je presrela sve letelice  Reuters