POKRENUTA ISTRAGA PROTIV SKOLETOVIH UBICA! Oglasilo se Tužilaštvo za organizovani kriminal: Evo šta im se stavlja na teret

Printskrin, MUP Srbija

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv petoro osumnjičenih i to — Nikole
Živanovića (45), Miloša Krstića (38), Vladimira Babića, Alekse Dimitrova (31), kao i Aleksandra Nikolića (nije pronađen na adresi), zbog postojanja osnova sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u vremenskom periodu od 8.oktobra 2020. do 7. februara 2021. godine delovala sa ciljem da se iz bezobzirne osvete liši života sada pokojni Zoran Uskoković 29. januara 2021. godine.

Ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi, čiji je organizator Nikola Živanović, a pripadnici Krstić, Babić, Dimitrov i Nikolić, stavlja se na teret da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl 346 KZ i krivično delo teško ubistvo čl 114 stav 1 i 5 KZ. 

Na saslušanju kod javnog tužioca za organizovani kriminal osumnjičeni nisu želeli da iznose odbranu i iskoristili su svoje zakonsko pravo i branili se ćutanjem. Javni tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na sva lica odredi pritvor po čl 211 stav 1., 2., i 3. ZKP.

Shutterstock, Printscreen/Europol 

Uhapšeni zbog ubistva

Podsetimo, kako je Kurir pisao, osim Babića uhapšeni su Nikola Živanović (45), Miloš Krstić (38), Aleksa Dimitrov (31), dok je Aleksandar Nikolić u bekstvu.

Kako naš izvor otkriva, uhapšeni Aleksa Dimitrov je fudbaler u jednom lokalnom beogradskom klubu.

- Postoje osnovi sumnje, da je ova organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator N.Ž., a pripadnici M.K., A.D., i V.B., kao i A.N., koji nije pronađen na adresi stanovanja, 29. januara 2021. godine, u večernjim satima u Rakovici, u Borskoj ulici na parkingu ispred jednog diskonta lišili života Zorana Uskokovića zvanog Skole. Ova organizovana kriminlna grupa je u vremenskom periodu od 8.10. 2020. do 7.2. 2021. godine delovala sa ciljem da se iz bezobzirne osvete liši slobode sada pokojni Zoran Uskoković - saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

U saopštenju tužilaštva navodi se da se Krstić po nalogu Živanovića, kako ne bi izazvao sumnju maskirao noseći silikonsku masku starijeg muškog lica, krećući se polako, blago pogureno sa štapom u ruci imitirajući kretanje starijeg čoveka, sa namerom da kod sada pokojnog Uskokovića stvori uverenje da mu ne preti bilo kakva opasnost i prilazeći mu u neposrednoj blizini ispalio dva projektila u pravcu Uskokovića nanevši mu smrtne povrede.

Facebook Printscreen, Privatna Arhiva 

Uključen i Evropol

- Osumnjičeni A. D., V.B. i A.N. se sumnjiče da su po nalogu N.Ž. pružili shodno svojim zadacima u okviru ove organizovane krimanlne grupe vršili nabavku oružja za za izvršenje krivičnih dela sakrivanje uništavanje predmeta i tragova nakon izvršenog krivičnog dela. Prilikom izvršenja krivičnih dela korišćena je telefonska SKY ECC komunikacija - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Uloga Evropola u operaciji, kako se dodaje, bila je fokusirana na operativnu podršku. Njeni stručnjaci su radili sa srpskim organima na dekodiranju komunikacije osumnjičenog, pružajući podatke koji su doveli do njegove identifikacije. Na dan akcije, Evropol je rasporedio specijalizovani tim u Beogradu da pomogne u sprovođenju mera.

- Osumnjičenima N.Ž., M.K., A.D., i V.B., je određeno poliicijsko zavržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal - saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Inače, ubijeni Zoran Uskoković, sin je poznatog kriminalca iz devedesetih, Zorana Uskokovića Skoleta koje je ubijen 2000. godine. On se dovodio u vezu sa ubistvom Željka Ražnatovića Arkana u hotelu Interkontinental.

Kurir.rs

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

KALINIĆ OTKRIO DETALJE JEZIVE LIKVIDACIJE SKOLETA! Čim je izašao iz blindiranih kola POTPISALI SU MU SMRTNU PRESUDU  Kurir televizija