LAZAR JE MALI HEROJ VELIKOG SRCA! Trinaestogodišnji dečak video dim kako kulja iz kuće i bez oklevanja spasao komšinicu iz požara (VIDEO)

"Zahvaljujući njemu sprečena je veća katastrofa"

Printskrin RTS

Trinaestogodišnji Lazar Vučelja, učenik osmog razreda banjalučke Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić", pokazao je svojim primerom da vera u dobre ljude i dalje postoji.

Naime, Lazar je spasao 74-godišnju Dragoslavu Vulin iz požara koji je zahvatio njenu kuću. Kako je objasnio, osetio je dim u vazduhu dok je pecao na Vrbasu, i odmah dotrčao da vidi da li je nekome potrebna pomoć. 

- Osetio sam neki neprijatan miris i video dim, a onda čuo i eksploziju. U početku sam pomislio da neko pali svoje stvari, ali kad sam izašao na put video sam da gori kuća - ispričao je Lazar. 

Situacija je mogla biti kobna, da nije bilo malog heroja koji je odmah pozvao vatrogasce i hitnu pomoć. U kući, koju je zahvatio plamen, nalazila se 74-godišnja Dragoslava Vulin.

"Zahvaljujući njemu, izbegla se katastrofa"

- Zapalile su instalacije. Sve je bilo zapaljivo jer je u pitanju montažna kuća. Kad sam čula pucanje, ja sam se probudila. Plamen je već došao u predsoblje. Međutim, vatrogasci su već stigli, Lazar ih je pozvao, i izbegla se zaista velika katastrofa - kaže Dragoslava.

Dragoslava, koja je svoj radni vek provela u prosveti, kaže da je danas retkost upoznati dečaka kao što je Lazar — vredan i neustrašiv. 

- Lazar, ne samo da je pozitivan primer — on je i heroj. Dete tog uzrasta da tako reaguje. I da je on pored Vrbasa bio i on je čuo taj prasak. Reagovao je pravoveremeno i izbegla se prava katastrofa - dodala je.

Lazar Vučelja je pravi primer kako mlada osoba može brzo reagovati u kritičnim situacijama i spasiti ljudski život. Na njega su zbog ovog hrabrog i nesebičnog gesta ponosni i roditelji i nastavnici.

Kurir.rs/RTRS/ Prenela: M.S.