RUS 67 DANA PLUTAO MOREM SA DVOJE MRTVIH ROĐAKA: Iz "čamca smrti" ga spasili ribari, zameneli od prizora! Izgubio 50 kilograma (VIDEO)

Ribarski brod je ove nedelje uočio čamac i spasio Pičugina na oko 20 kilometara od Kamčatke

Printscreen/Youtube

Rus koji je spašen nakon što je 67 dana plutao u malom čamcu na naduvavanje u Ohotskom moru, opisao je kako je to bilo iz njegove perspektive.

46-godišnji Mihail Pičugin je sa 49-godišnjim bratom i 15-godišnjim nećakom krenuo u posmatranje kitova, ali se 9. avgusta, kada su se vraćali, pokvario motor čamca. Prvi pokušaji hitnih službi da lociraju trojku bili su neuspešni. Pičuginov brat i nećak su kasnije umrli, a on je njihova tela vezao za čamac da ih more ne odnese.

Ribarski brod je ove nedelje uočio čamac i spasio Pičugina na oko 20 kilometara (11 nautičkih milja) od Kamčatke. Obraćajući se novinarima iz svog bolničkog kreveta, Pičugin je opisao kako se pokvario motor, a zatim jedno veslo, zbog čega nije mogao da kontroliše čamac.

"Preživeo sam zahvaljujući Božijoj pomoći"

Telefon je bio beskoristan jer to područje nije bilo pokriveno mrežom. Pičugin je naveo da su on i njegovi saputnici pokušali da privuku pažnju spasilaca ispalivši nekoliko signalnih raketa koje su imali. „Proleteo je helikopter, pa posle tri dana još jedan, ali su bili beskorisni“, priseća se on.

On je rekao da su sakupljali kišnicu i da su se borili da se zagreju na moru blizu istoka Rusije. "Bila je vreća za spavanje od kamilje vune. Bila je mokra i nije se osušila. Uvučeš se u nju, malo se krećeš i ugreješ se", istakao je on. Imali su ograničene zalihe rezanaca i graška i pokušavali su da ulove ribu.

Pičugin je naglasio da je njegov nećak umro od hipotermije i gladi u septembru. On je dodao da je njegov brat počeo da se ponaša čudno i da je u jednom trenutku pokušao da skoči sa čamca. Preživeo je, kaže, „zahvaljujući Božjoj pomoći“. Jednostavno nisam imao izbora, majka i ćerka su ostale kod kuće“, rekao je on.

Lekari u bolnici u Magadanu saopštili su da Pičugin pati od dehidracije i hipotermije, ali da je u stabilnom stanju, prenosi Asošiejted pres.

Kurir.rs/Index/Associated Press.