"Dođite brzo, lomi po sobi, život mu je u opasnosti": Osoblje hotela pozvalo policiju pre smrti Lijama Pejna, evo šta su prijavili

Osoblje hotela zatražilo je hitnu policijsku pomoć neposredno pre nego što je Pejn pao.

Justin Ng / Avalon / Profimedia

Bivši član grupe "One Direction" Lijam Pejn pronađen je mrtav ispred svog hotela u Buenos Ajresu kasno sinoć, kako se navodi, momak je pao sa terase.

Pejn (31) je preminuo nakon pada sa trećeg sprata hotela, navodi se u saopštenju policije Buenos Ajresa. Kako su fanovi počeli da se okupljaju ispred hotela, dižući bdenje popularnom muzičaru, okolnosti njegove smrti i dalje su bile nejasne.

Shutterstock 


Osoblje hotela zatražilo je hitnu policijsku pomoć neposredno pre nego što je Pejn pao:

- Imamo gosta koji je preterao sa upotrebom droge i alkohola. Razbija stvari, uništio je celu sobu - rekao je menadžer hotela.

Menadžer je rekao da im treba "nekoga da nam hitno pošalju" jer osoblje nije znalo "da li je život gosta ugrožen". Takođe, menadžer je istakao da osoblje hotela nije moglo da uđe u sobu u kojoj je gost boravio prethodna dva dana. 

Luis ROBAYO / AFP / Profimedia 

Pablo Poličikio, direktor komunikacija Ministarstva bezbednosti Buenos Ajresa, rekao je u izjavi za Asošijeted pres da je Pejn "skočio sa balkona svoje sobe“. Policija je odmah požurila u hotel kao odgovor na hitan poziv upozoravajući na "agresivnog čoveka koji bi mogao da bude pod uticajem droge ili alkohola."

Fotografije Pejnove hotelske sobe, koje je objavila policija Buenos Ajresa, prikazuju razbijeni televizor. Vlasti sada istražuju okolnosti njegove smrti i sprovode autopsiju.

TikTok Printscreen  Lijam Pejn

Sa hordama posmatrača i novinara okupljenih na ulici ispred hotela, vatrogasni kombi parkiran je što je moguće bliže izlaznim vratima, naizgled da bi sprečio druge da posmatraju scenu dok su reagovali. 

"On je samo voleo da peva"


Bend One Direction je slavno sastavio producent Sajmon Kauel nakon što je video Pejna i još četvoricu talentovanih mladića – Harija Stajlsa, Zejna Malika, Luisa Tomlinsona i Najla Horana – na audiciji za britansku verziju X faktora. 

Zajedno su, ispostavilo se, bili senzacija.

PG/MediaPunch / imago stock&people / Profimedia 

Njihovi fanovi su ih nazvali 1D, postali su globalni fenomen kao prva grupa koja je imala svoja prva četiri albuma debitovala na prvom mestu Bilbord 200. Njihova ogromna baza fanova, pod nadimkom Directioners, dovela je pop grupu do više od 50 miliona prodatih ploča. Članovi su se razišli da bi se bavili solo karijerama. Bili su poznati po pesmama poput „What Makes You Beautiful“, „Best Song Ever“ i „Story of Mi Life“.

(Kurir.rs/I.M.)