U ovim mestima sneg će pasti brže nego što mislimo: Košava sve jača, a sledeće nedelje temperatura pada na nulu: Detaljna prognoza do kraja meseca

Čekaju nas hladna jutra i jak vetar

Petar Aleksić

U Srbiji će danas ujutro biti hladno, po kotlinama i dolinama reka jugozapadne i južne Srbije mestimično magla, a tokom dana malo i umereno oblačno, u zapadnoj polovini zemlje i potpuno oblačno pa se ponegde u Podrinju i na jugozapadu Srbije očekuje slaba kiša, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, u košavskom području povremeno i jak, a na jugu Banata sa udarima i olujne jačine.

Nastavlјa se period suvog vremena sa temperaturom u granicama proseka za drugu polovinu oktobra. Maksimalna temperatura do kraja sedmice u intervalu od 16 do 21 stepen, samo će u Negotinskoj Krajini u subotu biti malo hladnije.

Petar Aleksić 

U Beogradu će biti malo i umereno oblačno uz umeren, povremeno i jak jugoistočni vetar. Najniža temperatura će biti oko devet stepeni, a najviša dnevna oko 20 stepeni.

U košavskom podrujču (Vojvodina, Pomoravlјe i Podunavlјe) biće sunčano, od danas do nedelјe uz umeren i jak jugoistočni vetar. Košava će biti najjača u subotu.

Nemanja Nikolić 

Prognoza vremena za narednih pet dana

Do nedelje se očekuje umereno do pretežno oblačno, ponegde s kišom, uglavnom na zapadu i jugu, a u košavskom području vetrovito sa umerenim i jakim jugoistočnim vetrom, koji će dostizati udare olujne jačine. Početkom sledeće sedmice pretežno sunčano uz slabljenje intenziteta košave.

I meteorolog amater Ivan Ristić najavio je na svom Fejsbuk profilu da će košava u Srbiji danas biti u pojačanju kao i da će trajati do kraja nedelje.

Vreme do kraja meseca

- Najviša temperatura od 15 do 20 stepeni Celzijusovih, za vikend uglavnom oko 15 stepeni. Od ponedeljka spajanje azorskog  i sibirskog anticiklona, mnogo manje vetra i manji porast temperatura, gde ne bude magle maksimumi ponovo oko 20 stepeni Celzijusovih - napisao je Ristić i dodao:

Kurir Televizija 

- Jutra prohladna sa minimalnom temperaturom od 5 do 10 stepeni, po pojedinim kotlinama i dolinama reka maglovito najniža temperatura blizu nule. Prema kraju meseca centar anticiklona se pomera na zapad prema Britaniji, a mi ćemo biti pod uticajem Sredozemnog ciklona, koji će doneti kišu na Balkanu. Usled prodora hladnijeg vazduha kiša će preći u sneg na planinama višim od 1.500 metara. Krajem oktobra i početkom novembra maksimumi uglavnom od 10 do 15 stepeni i ulazimo polako sve dublje u jesen - zaključio je Ristić.

This browser does not support the video element.

Meteorolog Sovilj tvrdi: Pred nama je zima hladnija od prethodne, a evo kakvo vreme sprema oktobar  Kurir televizija