KURIR ISPRED KLINIKE IZ KOJE JE IZVEDEN DEČAK UBICA! Psiholog o svedočenju deteta na sudu: Ne zna se šta će reći, možda nekom roditelju stradale dece pozli

"Ne zna se kako će se ponašati u sudnici ni šta će reći. Može doći do burnih reakcija roditelja, da nekome pozli, dođe do tuge ili ljutnje"

Nemanja Nikolić, Kurir Televizija, Petar Aleksić

Danas se nastavlja suđenje roditeljima dečaku ubici iz beogradske osnovne škole, a reporterka Kurir televizije, Nevena Milošević, je izveštavala ispred Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

Iz ove ustanove bi dečak ubica trebalo da bude doveden u Specijalni sud, gde će svedočiti protiv svojih roditelja, a za Kurir televiziju je više o ovome rekla Dragana Ivanović, dečiji psiholog i psihoterapeut.

Kurir Televizija 

- Prošlo je sanitetsko vozilo, pripadnici policije su nam rekli da se pomerimo od klinike, a možda ovo vozilo treba da naznači da će ubica izaći iz klinike. Ima policije, a klinika ima tri ulaza - istakla je novinarka Kurir televizije.

Ivanović ističe da će ovo biti veoma težak dan za roditelje nastradale dece, i dodaje:

-  Sa obzirom da ono što je dečak ubica rekao prošli put, njima će sada biti još teže, ali susret sa ubicom nečijeg deteta je uvek težak. Ne zna se kako će se ponašati u sudnici ni šta će reći. Može doći do burnih reakcija roditelja, da nekome pozli, dođe do tuge ili ljutnje. Pitanje je koliko će biti iskontrolisani i spremni da obrade informacije, pa i postave pitanja na koja žele odgovore. 

Ona podseća da je dečak ubica već prošle godine prihvatio da svedoči protiv svojih roditelja, ali i da su njegove izjave usklađene sa savetima advokata.

This browser does not support the video element.

Kurir ispred klinike iz koje će dečak ubica biti odveden na suđenje  Kurir televizija

- Zna šta i na koji način treba da kaže. Sve zavisi od pitanja koje će roditelji postaviti i kako će se on snaći da odgovori, ali on uvek može da kaže da se nečega ne seća - rekla je Ivanović, i dodala:

- Psihološka podrška u ovakvim slučajevima je potrebna od početka, dakle od samog gubitka bliske osobe odnosno deteta. Oni su na iznenadni i tragičan način izgubili decu. Zatim, suđenje i susret sa ubicom i njegovom porodicom je takođe tragično. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

Ključna pitanja u slučaju masakra u beogradskoj osnovnoj školi  Kurir televizija