Drama u Beogradu: Deca iz vrtića krenula na izlet, autobus se navodno zapalio! "Osetio se miris... vozilo nije moglo da krene" FOTO

Planiran odlazak dece iz tri vrtića na izlet je otkazan zbog pokvarenog autobusa, ali niko od dece, zaposlenih i roditelja nije bio ugrožen, tvrde iz PU "Dečji dani".

Shutterstock

Roditelji mališana iz beogradskog vrtića "Lola" tvrde da juče deca nisu otišla na planirani izlet jer se navodno autobus zapalio. Međutim, iz Predškolske ustanove "Dečji dani" kažu za Kurir da vozilo nije moglo da krene, "jer je bilo problema pri pokretanju motora".

Na Instagram stranici serbialive_beograd pojavila se objava roditelja koji su naveli da su zabrinuti zbog ove situacije.

- Vrtić "Lola" iz Beograda je organizovao deci izlet i autobus je krenuo sa parkinga SC "Milan Gale Muškatirović" juče u devet sati. Kad je krenuo ubrzo se zapalio i unutrašnji prostor autobusa je bio pun dima. Deca nagutana dimom su odvedena umesto na izlet u vrtić. Kockamo se sa životima najmlađih i samo je novac najbitniji od svega - tvrdi roditelj.

Instagram Prinscreen/Serbialive_beograd 

Kurir je ovim povodom kontaktirao Sanju Lazović, direktorku Predškolske ustanove "Dečji dani", koja je za Kurir potvrdila da je bio planiran odlazak dece tri vrtića na izlet i objasnila je šta se desilo.

- Sve procedure koje zakon nalaže urađene su od strane ustanove, ali i agencije koja je realizator ovog izleta. Jedan autobus sa decom je otišao, a drugi nije mogao da krene, jer je bilo problema pri pokretanju motora.Osetio se miris izduvnih gasova i mi smo kao ustanova odlučili da deca ipak na planirani izlet ne krenu.Niti je bilo vatre, niti požara, niti gušenja. Niko od dece, zaposlenih i roditelja nije bio ugrožen - naglasila je direktorka i dodala:

- U toku jučerašnjeg dana uputili smo roditeljima i deci izvinjenje od strane agencije i naše uprave, dostavili dokaz o pregledu autobusa od strane saobraćajne policije. Žao mi je što je predimenzioniranim natpisima uznemiren deo javnosti. Veliki broj dece odlazi na izlete i nikada do sada nismo imali ovakav problem, koji je prevaziđen, i verujem da neće poremetiti poverenje naših roditelja.

This browser does not support the video element.

RODITELJ IZNEO ŠOKANTNU CENU MATURSKE EKSKURZIJE: Dogovorili smo se sa agencijom za normalniju cenu, a onda su ONI rekli: NE MOŽE!  kurir televizija