NOVAK ĆE OTIĆI U PENZIJU TEK KADA BUDE OSETIO JEDNU STVAR: Legendarni Džimi Konors ubeđen da će Đoković i dalje igrati tenis

Nekadašnji osvajač osam grend slem titula objasnio kakve planove ima srpski teniser

Ray Giubilo / imago sportfotodienst / Profimedia, EPA Kai Foersterling

Odluka Rafaela Nadala da na kraju sezone, posle igranja za Dejvis kup reprezentacije Španije kaže zbog tenisu, izazvala je ogromne polemike u svetu oko toga, kada će penzionisanje objaviti Novak Đoković.

Rafael Nadal stariji je samo godinu dana od Novaka Đokovića, a njihovo rivalstvo u protekle skoro dve decenije obeležilo je svetski tenis. Uz Rodžera Federera, naravno. Teniska legenda Džimi Konors smatra da Srbin uopšte ne razmišlja o penzionisanju, bez obzira na jednu od lošijih sezona koju privodi kraju.

Art Seitz / Splash / Profimedia 

Novak Đoković osvojio je tokom karijere sve što je mogao. Njegovi rezultati i titule su impresivni, posebno 24 grend slem titule, rekord koji možda nikada neće biti oboren.

- Teško mi je da kažem da je imao pad motivacije jer tokom dana čini sve da bude što bolji - rekao je u poslednjoj epizodi podkasta "Advantage Connors-a" legendarni Džimi i nastavio:

- Sa njegovim treningom i ishranom, sve u njegovom danu je usredsređeno na tenis i da bude što bolji.

Costfoto/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Opet Džimi Konors smatra da biologija čini svoje i da je Đoković toga itekako svestan.


- Pokušavam da to kažem na pravi način. Staranje je starenje. Ima mnogo mladih momaka koji vide da Đoković možda nije ono što je bio. Malo je ranjiv. Ne igra baš po standardu na koji smo navikli da gledamo. Ali on ima igru kakvu volim. Ima dobar ritern, agresivan ritern. Nikada ga ne mogu otpisati. Ima hrabrosti u igri, intenziteta. On je kao Nadal, neće ići otići, osim ako nije spreman da pobeđuje.

HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia 

Novak Đoković psihički je jak i njega ne zabrinjavaju rezultati koje ostvaruju Janik Siner i Karlos Alkaraz.

- Razgovaramo o Sineru i Alkarazu, ali jedini način na koji će Đoković reći da je vreme da ode je, ako i neki od drugih momaka počnu da ga pobeđuju. U suprotnom nastaviće da igra. I ne vidim da je bilo šta loše u tome - objasnio je Džimi Konors, čovek koji je osvojio osam grend slem titula.

This browser does not support the video element.

Novak Đoković se krsti pred početak Olimpijskih igara  RTS/Printscreen