Bogdan Bogdanović pozajmio glas Diznijevom junaku: Tumači glavnog negativca mladoj devojčici Vajani u ovom istoimenom nastavku

Najnovija Diznijeva animacija "Vajana 2" kompletirala je svoje sinhronizovane glasove

Foto: Filip Olćan

Najnovija Diznijeva animacija "Vajana 2" kompletirala je svoje sinhronizovane glasove. Muzičar Marko Kon, koji ponovo tumači glavni muški lik, poluboga Maujia i glumci Jelena Gavrilović, Bojan Žirović, Dragan Mićanović, kao i mlada Ivona Rambosek, u ulozi Vajane završili su sa sinhronizacijom likova koji, nakon osam godina od kada se u bioskopima pojavio prvi deo priče, donose neke nove uzbudljive zaplete i doživljaje.

Foto: Filip Olćan 



U gluvoj sobi studija predviđenoj za snimanje glasova, poseban gost najnovijeg Diznijevog nastavka bio je i proslavljeni košarkaš Bogdan Bogdanović, prvi put u ovakvoj ulozi. Kao Nalo, Bogdan tumači glavnog negativnog lika, Boga oluje koji, pod opasnom kletvom skriva i čuva tajnovito ostrvo Motufetu, koje je nekada povezivalo okean. Veliki neprijatelj Vajni biće upravo Bogdanov Nalo.

Foto: Filip Olćan 

Priča o mladoj devojci, požrtvovanoj i naklonjenoj svom narodu, smeštena je sada tri godine nakon prvog dela ujedinjujući ponovo prijatelje Vajanu i Mauija. Kada iznenada dobije poziv od svojih predaka, Vajana kreće na putovanje u daleka mora Okeanije i opasne, zaboravljene vode ulazeći u avanturu drugačiju od bilo čega sa čim se do sada suočavala.

Godine 2016. avantura "Vajana" postigla je veliki uspeh kako u svetu, tako i kod nas, a već naredne usledile su i dve nominacije za nagradu Oskar, kao i za nagradu Zlatni globus i nagradu BAFTA.

Foto: Filip Olćan 


Lika Mauija, Vajaninog glavnog saputnika u originalnoj, američkoj verziji ponovo tumači holivudski glumac Dvejn Džonson (Dwayne Johnson), dok se u repriznoj roli kod nas, našao Marko Kon.

"Maui je jedan od mojih omiljenih likova. Pa nema čovek često priliku da pozajmljuje glas polubogu!," rekao je Kon nakon sinhronizacije dodajući: "Maui je pun sebe, duhovit, ciničan i pomalo bleskast. Ali kad zatreba nestvarno je hrabar i požrtvovan. Vajana nam je porasla u drugom delu. Nije više devojčica, sada je devojka, ali je i dalje hrabra i fantastična."

The Disney Studios 

Najnoviji Diznijev nastavak Vajana 2, koja donosi i priču o polinežanskoj kulturi i tradiciji naći će se u domaćim bioskopima od srede 27. novembra.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Bogdan Bogdanović o svom kampu  MONDO/Nemanja Stanojčić