GRADONAČELNIK LOZNICE PODNEO OSTAVKU: Vidoje Petrović dao obrazloženje za svoju odluku

Petrović podneo ostavku na mesto gradonačelnika Loznice, iz zdravstvenih i porodičnih razloga.

Kurir/T.I.

Neopoziva ostavka dugogodišnjeg gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića naći će se pred odbornicima na sledećoj sednici Skupštine grada zakazanoj za 25. oktobar.

U skupštinskom materijalu je i njegova pisana ostavka predsednici lokalnog parlamenta u kojoj je obaveštava "podnosim neopozivu ostavku na funkciju gradonačelnika Grada Loznice iz zdravstvenih i porodičnih razloga".

Odbornici će samo konstatovati podnetu ostavku, a prestankom mandata gradonačelniku on prestaje i izvršnim organima grada, njegovom zameniku i članovima Gradskog veća. Ostavka je sa datumom 5. avgust, a na gradskoj pisarnici je zavedena 10. oktobra i od tada teče rok od mesec dana kada bi iz redova odbornika trebalo da bude izabran novi gradonačelnik. Petrović je ostavku podneo i 28. septembra prošle godine pridruživši se nizu kolega širom Srbije koji su tokom dana učinili isto.

Vidoje Petrović, diplomirani oficir policije, je od 2004. do 2008. godine bio prvi neposredno izabrani predsednik Opštine Loznica, a od 2008. do sada je neprekidno biran za gradonačelnika. U februaru ove godine počeo je njegov šesti mandat na čelu grada, a peti uzastopni na mestu gradonačelnika. Petrović je tako postao prvi čovek koji je Loznicu vodio u toliko mandata. Do sada je to jedino uspelo Vladimiru T. Filipoviću koji je za predsednika lozničke opštine izabran na prvim demokratskim izborima u Srbiji, 22. avgusta 1920. On je onda u pet mandata, pune dve decenije, odnosno do kraja života, ostao na toj poziciji pobedivši na još četiri izbora. Ni pre ni posle njega niko nije toliko puta biran za prvog čoveka Loznice sve do Petrovića koji je nadmašio Filipovića, ali je sada okončao svoj gradonačelnički mandat.

Kurir.rs/T.I.

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

Novo lice Srbije: Napreduju radovi na putu Šabac - Loznica  Kurir