OVAKO JE DEČAK UBICA VRAĆEN NA KLINIKU: Sakriven iza paravana izveden iz saniteta i uveden u zgradu, niko ga nije video (Foto)

Petar Aleksić

Dečak ubica iz OŠ "Vladislav Ribnikar" koji je danas skoro tri sata svedočio u krivičnom postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja, posle završenog suđenja vraćen je na psihijatrijsku kliniku na koju je smešten posle masakra 3. maja prošle godine.

On je iz zgrade Specijalnog suda izvezen u sanitetu Hitne pomoći, a u pratnji tog vozila bili su policijski džipovi. Kao i kada su ga vodili u sud, i ovoga puta su mere obezbeđenja bile jake, tako da niko nije mogao da vidi maloletnog zločinca.

- Kada je sanitetsko vozilo stiglo na kliniku, policajci su ga sakrili svojim telima, a postavljeni su i paravani kako niko ne bi video dečaka ubicu. On je na glavi imao kačket - navodi izvor.

Podsetimo, Kurir je prošle nedelje, kada su dečaka prvi put izvodili sa klinike radi svedočenja u sudu, uspeo da uslika dečaka ubicu, koji je takođe bio u pratnji. I tada je imao kačket na glaci, ali i naočare, a bio je obučen u crno.

Inače, kako smo ranije pisali, on se od masakra koji je počinio u školi koju je pohađao nalazi pod posebnim merama na klinici. 

- Njegovu sobu čuvaju policajci, on praktično nema kontakt sa spoljnim svetom. Nije čak išao ni na onlajn nastavu da ne bi došao u dodir sa internetom. Pod posebnim je režimom - kaže izvor i dodaje da dečaka ubicu roditelji ne mogu da posećuju na klinici.

- Otac mu se nalazi iza rešetaka od 3. maja, a majka, iako se brani sa slobode, ne može da ga viđa jer joj je Viši sud u Beogradu nedavno produžio za još tri meseca meru zabrane prilaska, sastajanja i komunikacije sa sinom, maloletnim ubicom - podseća sagovornik Kurira.