DOVODE GRAĐANE U ZABLUDU! Premijer Vučević nakon lažnog intervjua koji kruži mrežama: "Koriste dobru želju Vlade i predsednika za dalji ekonomski razvoj"

"Mogu i zvanično da kazem da to nije tačna vest"

Youtube Printscreen/BSF

Povodom nemile situacije koja se dogodila danas, kada je na Instagram nalogu "Joe Bereta" osvanuo oglas za lažni intervju premijera Miloša Vučevića za Kurir, u kom se brutalno zloupotrebljava i ime predsednika Vlade Srbije, i naš brend, a samim tim i javnost dovodi u zabludu, sada se oglasio i premijer. 

- Savremene informaciono komunikacione tehnologije i razvoj veštačke inteligencije donose mnogo toga dobrog, ali kao i svaka druga medalja ima i svoju drugu stranu. Često ima zloupotreba i lažnih vesti, a ovo je između ostalog lažna vest - poručio je Vučević i dodao:

- Naravno, lažna vest je i pokušaj nekog da pravi dezinformacije i zbunjuje građane. Mogu i zvanično da kazem da to nije tačna vest i da je neko zloupotrebio koristeći sve te savrmene alate i dobru želju Vlade i predsednika za dalji ekonomski razvoj.

Inače, ova objava predstavlja beskrupuloznu prevaru - fabrikovan intervju premijera o navodnom programu države u kom "svaki punoletni građanin može da dobija od države 350.000 dinara", a ceo intervju je smešten na sajt koji na nedopustiv i ilegalan način, imitira brend našeg medija i dovodi u zabludu čitaoce da se nalaze na sajtu Kurira.

Printscreen 

U njemu se promoviše ulaganje u platformu "Quantix Prime AI" - što je očigledno prevara kojom se ciljaju naši čitaoci i svi građani Srbije.

Naša kompanija ovim putem obaveštava javnost da brend Kurir nema nikakve veze sa ovom objavom, niti intervjuom, kao i da smo, zajedno sa premijerom Srbije, zloupotrebljeni, i da ćemo tim povodom preduzeti sve pravne radnje koje su nam na rapolaganju.

Molimo građane da obrate posebnu pažnju na ove i slične prevare, koje su učestale.

U potpuno izmišljenim izjavama premijera, građani se podstiču da investiraju u sumnjivu platformu, i apelujemo na sve da ovakav i slične postove prijave i sami, na mrežama na kojima ih pronađu.

Naš brend je već bio meta prevaranata, kada su na sličan način fabrikovani intervjui sa poznatim ličnostima poput voditeljke Jovane Joksimović, Ane Mihajlovski i glumca Nikole Koja.

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Obraćanje Vučevića iz sedišta SNS  Kurir televizija