MINISTAR ĐURIĆ NA SASTANKU SA NORVEŠKOM DELEGACIJOM: Istakao dosadašnju blisku saradnju, ali i ukazao na prostor za napredak

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se sa novoimenovanim specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške Eirikom Nestasom Matisenom i njegovim prethodnikom, Hakonom Blakenborgom

Kosovo Online

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se danas sa novoimenovanim specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške Eirikom Nestasom Matisenom, kao i sa doskorašnjim specijalnim izaslanikom te zemlje.

Poželevši dobrodošlicu sagovornicima, Đurić je istakao da Srbija i Kraljevina Norveška imaju dugogodišnju blisku i intenzivnu saradnju, te da nam je norveško prisustvo u regionu Zapadnog Balkana bilo od višestrukog značaja u prethodnim godinama, prenosi Kosovo Online.

„Ukazavši da je situacija na Kosovu i Metohiji za Srbiju najvažnije državno pitanje, Đurić je informisao sagovornike o jednostranim potezima privremenih institucija u Prištini, koji su doveli do narušavanja prava Srba u našoj južnoj pokrajini“, navodi se u saopštenju.

Kosovo Online  Ministar Marko Đurić na sastanku na norveškim delegatima

Ocenivši da dve zemlje imaju dobre bilateralne odnose u mnogim sferama, ministar je konstatovao da postoji prostor za dodatno unapređenje saradnje.

Prema rečima Đurića, punopravno članstvo u Evropskoj uniji ostaje strateško opredeljenje Srbije, a naša zemlja će do 2027. završiti sve neophodne reforme u tom procesu.

Kada je reč o situaciji u regionu, Đurić je istakao da je Srbija stub stabilnosti, i da se nedvosmisleno zalaže za mir, kao i opšti ekonomski napredak celog regiona. Jedan od prioriteta politike Srbije u odnosu na susedne zemlje, jeste jačanje odnosa poverenja i međusobnog poštovanja, ali i unapređenje sveobuhvatne saradnje, rekao je ministar.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.