NOVA RUNDA DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE! Oglasio se Stano i potvrdio tačan datum sastanka

Printscreen/Youtube

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou biće održana u četvrtak, 24. oktobra, u Briselu, potvrdio je portparol Evropske komisije Peter Stano.

Glavni pregovarači Beograda i Prištine poslednji put su se sastali 17. septembra, takođe u prestonici Belgije, na odvojenim sastancima sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim izaslanikom Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine.

Tada nije održan trojni sastanak u okviru dijaloga koji se vodi uz posredovanje EU.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i glavni pregovarač Beograda Petar Petković tada je rekao da do trojnog sastanka sa Prištinom nije došlo, jer je to odbio glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi.

Petković je tvrdio da je zbog toga došlo zato što je delegacija Beograda insistirala na temama poput formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO), poštanskih usluga i pitanja primene sporazuma.

Direktor Kancelarije za KiM je objasnio da je Beograd tada predstavio mere za zaštitu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Kurir.rs/RTS

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

"KURTI JE DIJALOG U BRISELU ISKORISTIO ZA OVA DVA CILJA" Drecun nema dilemu: Borelji je rekao da je bio spreman, ali...  Kurir televizija