"ŽELEO SAM DA ME SE PLAŠE I DOŽIVE KAO PSIHOPATU": Otkrivamo detalje sa suđenja, dečak ubica tvrdi da se 3. maj ne bi dogodio DA NIJE BILO OVOGA

Izjavio je da je masakr pripremao nekoliko nedelja

Privatna Arhiva, Stefan Stojanović MONDO, Petar Aleksić

Dečak ubica, koji je 3. maja prošle godine u OŠ Vladislav Ribnikar ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, danas je svedočeći u postupku protiv roditelja, prema nezvaničnim informacijama, izjavio da je želeo da ga se druga deca plaše i dožive kao psihopatu.

Kako je Kurir pisao, dečak ubica izjavio je da je masakr pripremao nekoliko nedelja, kao i da je 1.maja očeve pištolje stavio u svoj ranac.

- Odgovarajuci na pitanja izjavio je da se osećao neprihvaćeno od svojih vršnjaka, kao i da je moguće da je želeo kod njih da izazove strah - kaze izvor Kurira.

Privatna Arhiva, Printscreen/Facebook 

On podseća da je i kada je posle masakra u školi pozvao policiju rekao da je pucao u školi, a na pitanje zašto je to učinio, odgovorio je "ja sam psihopata".

- I tokom ispitivanja, na pitanje da li mu je neko rekao nekada da je psihopata, odgovorio je da jeste otac - dodaje sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, dečak je naveo i da su ga roditelji stalno pritiskali da mora da bude najbolji, ali i da se 3.maj sigurno nikada ne bi dogodio da otac nije imao oružje i vodio ga da iz njega puca u streljani.

Podsetimo, Vladimiru Kecmanoviću sudi se zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti, odnosno zbog toga što je svoje oružje učinio lako dostupnim sinu, kao i zbog toga što ga je vodio u streljanu i učio ga da puca. Inače, dečak ubica je 3. maja prošle godine iz očevog pištolja ubio devetoro svojih drugara i čuvara škole "Vladislav Ribnika" koju je i sam pohađao. On je danas iz psihijatrijske ustanove u kojoj se nalazi od 3. maja 2023. godine doveden u Specijalni sud da svedoči u sudskom postupku protiv svog oca Vladimira i majke Miljane Kecmanović.

Zorana Jević 

Miljana Kecmanović se tereti zbog toga što je njen DNK pronađen na čauri pronađenoj u učionici posle masakra, a posle današnjeg ročišta ona je u pratnji advokata napustila zgradu Specijalnog suda u kojoj se današnje, kao i prethodno ročište održalo.

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Blaži Markoviću rekli da ćerka nema pedigre za Ribnikar: Usledila ŠOK konverzacija sa direktorom  Kurir televizija