RUMUNSKI MILIONER PRIJAVIO NESTANAK, PA SA DECOM POBEGAO U SRBIJU?! Planirao da ih odvede u Rusiju, bivšu ženu optuživao za špijunažu, a mališani poručili OVO!

MUP Srbije

Deca rumunskog milionera A. M. pronađena su nakon više dana potrage i to u Srbiji, potvrdio je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić nakon razgovora sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Rumunije Marijanom Katalinom Predojuom — dok se klupko misterije tek sada odmotava. 

Naime, kako je "Kurir" prvobitno preneo, dve devojčice, M.R.A. (8) i M.R.A. (11), kao i njihov brat M.A.A. (9) nestali su 14. oktobra u rumunskom gradu Hunedoaru, nakon što ih je dadilja izgubila iz vida. 

Policija je dva dana kasnije izvestila da je njihov otac prijavio nestanak dece, i to po prijavi dadilje. 

- Dana 14. oktobra oko 17 časova, policiju grada Simerije je telefonom obavestio muškarac iz sela Santandei u vezi sa činjenicom da ga je dadilja obavestila da njegovo troje dece više nisu kod kuće - navodi se u saopštenju policije.

Prijavio nestanak, pa pobegao u Srbiju?

Ipak, kako je danas saopštio ministar Dačić, njihov otac M.A. (54) uhapšen je u Nišu zbog sumnje da je upravo on oteo svoje troje maloletne dece i doveo ih u Srbiji. Srpska policija je u Ulici Dimitrija Tucovića, svega 15 minuta po aktiviranju srpske kartice i mobilnog telefona, oko 14.30 časova, zaustavila automobil "mercedes" sa rumunskim registarskim tablicama, kojim je upravljao otac otete dece M.A. (54), kao i troje maloletne dece M.R.A. (8), M.A.A. (9) i M.R.A. (11), na osnovu međunarodne policijske saradnje. 

MUP Srbije 

Dačić je dodao da postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni M.A. decu oteo i ilegalno doveo u Srbiju, kao i da je otmicu planirao dosta ranije — nakon što je više puta u poslednjih mesec dana dolazio u Srbiju, dok njegova deca nisu zvanično ušla u državu. Policija je takođe kod njega pronašla i zaplenila više mobilnih telefona i više različtih SIM kartica. 

Spremao pakleni plan?

Kako dodaju tamošnji mediji, maloletnici su u nedelju viđeni na benzinskoj pumpi, zajedno sa muškarcem, u belom "mercedesu" klužskih registarskih oznaka, a automobil, prema nekim izvorima, pripada njihovom ocu. Dodaje se da je automobil viđen i naredni dan, ali da je za volanom bio drugi muškarac, dok od dece nije bilo traga. 

Prema nekim izvorima, M.A. je u sredu uveče pozvao tužioca i rekao mu da će ga zvati tokom noći kako bi mu pomogao da decu odvede u Rusiju sa sobom. U četvrtak ujutru, oko 5 časova, otac maloletnika je poslao snimak dece u automobilu. 

MUP Srbije 

Majci poslali uznemirujuću poruku

U utorak se pojavio snimak, koji je nastao u javnom prostoru, u kom se deca obraćaju svojoj majci — prilikom čega su rekli da su dobro, ali da ne žele kod nje. 

- Ne želimo da idemo kod tebe, želimo da budemo sa ocem. Dobro smo, ali ne želimo da dođemo kod tebe, jer se ne osećamo prijatno sa tobom. Svi volimo tatu više, i ovi ljudi koji su sa nama će kontaktirati tatu da odemo kod njega - kaže najstarija devojčica u podeljenom video snimku.

Printskrin Youtube 

Odrekao se luksuznog života radi dece

Podsećamo, "Kurir" je pisao da su roditelji već duže u ratu oko dece jer su oboje, i majka i otac, imali određene zabrane tokom postupka. Naime, ocu je bilo zabranjeno da im priđe bliže od 150 metara, a majci se sudi jer je deci pretila smrću. Nakon odluke suda, oba roditelja u sudski lišena prava.

Kako se dodaje, otac M.A. je postavio kamp prikolicu 200 metara od kuće gde su živela deca, kako bi im bio bliže, u okviru zakonskih okvira. M.A. je čak optužio bivšu suprugu da ga je pratila i dronom da vidi da li će se približiti deci i prekršiti zabranu.

- Prilagođavamo se kad moramo, kada volite svoju decu morate se žrtvovati, odričete se svega zarad njih - naveo je milioner na pitanje zašto živi u prikolici. Takođe je dodao da bivšu suprugu ne interesuju deca, već samo porodično bogatstvo.

Sud je navodno u jednom trenutku odlučio da majka treba da brine o deci, ali su oni navodno odbijali da ostanu sa njom već su zahtevali da ostanu uz dadilju.

Kurir.rs/Libertatea/M.S.

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

NISU SVA NESTALA DECA I OTETA" Radenković o uvođenju "Amber alerta" u Srbiju: Ovako sve institucije postupaju u isto VREME  Kurir TV