AU, EVROLIGA OVAKAV PREOKRET NE PAMTI! Neverovatno šta se desilo Mirotićevoj ekipi - bruka italijanskog tima koja će se dugo pamtiti!

Simone Lucarelli/IPA Sport / ipa / imago sportfotodienst / Profimedia Armani - Žalgiris

Košarkaši Milana izgubili su na svom parketu od Žalgirisa rezultatom 82:85 u 4. kolu Evrolige. Zaista je neverovatno šta je italijanski velikan dopustio sebi večeras.

Imali su Italijani "pobedu u džepu", međutim, Žalgiris je posle spektakularnog preokreta uspeo da upiše i treći trijumf u elitnom takmičenju.

Dovoljno je reći da je Milano u jednom momentu imao i ogromnih +27 poena prednosti (64:37), što im očigledno nije bilo dovoljno da mirno privedu utakmicu kraju i pobede...

Vodili su Italijani do poslednjeg minuta, kada je Žalgiris preko slobodnih bacanja uspeo da izjendači, a potom i preokrene na 83:81. Košarkaši Milana mogli su da poravnaju rezultat, ali su pogodili samo jedno slobodno bacanje, da bi Žalgiris u narednom napadu postavio konačnih 85:82!

Najbolji u timu Žalgirisa je bio Dovidas Gedraitis sa 21 poenom, dok ga je sa 17 poena pratio Silvan Fransisko, a srpski košarkaš Alen Smailagić je u velikom preokretu Žalgirisa učestvovao sa sedam poena.

U poraženom sastavu, Nikola Mirotić je upisao 17 poena, Šejvon Šilds je imao 14 poena, a Zek Ledej jedan poen manje.