ZAVIRITE U KUĆU ĐOKOVIĆA NA KOSMAJU U KOJOJ ŽIVI NOLETOVA TAŠTA! Vredi 3.000.000 evra, ima 400 kvadrata, bazen, voćnjak, a tek da vidite nameštaj! (FOTO)

U kući koju su kupili od Eene Karić boravi Noletova tašta Vera

Shutterstock, Marina Lopičić, Petar Aleksić

Jelena i Novak Đoković kupili su pre četiri godine od Elene Karaman i Jugoslava Karića kuću na Kosmaju za tri miliona evra. Pored raskošne kuće od skoro 400 kvadrata, oni su tom prilikom postali i vlasnici velikog placa od oko šest hektara, prostranog dvorišta i prostora za životinje, voćnjaka i bazena.

Međutim, oni je ne posećuju često, a kako je Kurir pisao, Jelenina majka Vera Ristić se tamo preselila, te najviše vremena provodi tamo i brine o imanju, koje izgleda bajkovito.

Imanje koje je u vlasništu Đokovića sastoji se od kuće od oko 400 kvadrata, a izgrađena je pretežno od kamena i drveta, te odaje utisak starinske, ali čvrste građevine.

Tu je i veliko dvorište sa bazenom, kao i voćnjak i bašta u kojoj je Elena Karićm, dok je živela u njoj, uzgajala organsku hranu.

Prostor je oplemenjen vrlo kvalitetnim i skupocenim, a naizgled starinsim nameštajom koji ovom domu daje posebnu notu topline, što možemo videti na Instagram profilu Elene Karić. Ona je često objavljivala fotografije iz ove kuće i ponosila se celokupnim dizajnom i enterijerom.

U sklopu kuće nalazi se i ogroman kamin koji upotpunjuje atmosferu prave porodične idile.

Inače, Elena se 2020. godine oprostila od svog doma na Kosmaju i privremeno se preselila u stan u centru Beograda. Njena emotivna poruka o rastanku sa vilom pokazuje koliko joj je to mesto značilo.

- Opraštanje od kuće koju sam nekada davno odsanjala i donela u stvarnost. Od zemlje na kojoj sam naučila toliko toga, koja mi je donela isceljenje, uvide i povezala me s mojim autentičnim bićem i višom svesti. Mazile smo se, čuvale, ona mene, ja nju. Šaputale snove, prizivale i puštale u etar molitve... Za lično i kolektivno dobro. Bile smo jedna drugoj učiteljice, ona meni o cikličnosti bez kraja i početka, o večitom kvantnom sada, o svetovima izvan pojavnog, o kristalnim frekvencijama, elementalima i mom domu, onom u grudima koje kuca ritmom sazvežđa iz koga dolazim. A ja njoj o nestrpljenju, tugama i radostima, snovima manifestovanim i onim koji su večito ostali da se klackaju s one strane ispunjenja - napisala je tada Elena.

Da podsetimo, komšije su nam nedavno otkrile Jelenina majka vodi računa o imanju.

- Mi smo se svi ovde radovali kad smo čuli da su Nole i Jelena kupili kuću od Elene. Kad su Đokovići kupili sve ovo, ubrzo su počeli i s renoviranjem i ovde se po selu pričalo da će se oni tu sa decom i preseliti. Skoro godinu dana su trajali radovi. Od tada je prošlo četiri godine i ništa. Novak i žena su poslednji put bili ovde pre više od dve godine, i to na nekoliko sati. Kako je održavanje kuće i imanja vrlo zahtevno i skupo, a oni za to jednostavno nisu imali vremena, rešili su prošle godine da sve ovo prodaju - priča izvor za domaće medije i dodaje:

- Angažovali su jednu stranu agenciju za prodaju luksuznih nekretnina. Dolazili su nekoliko puta i iz agencija iz Beograda da gledaju i da se raspituju, predlagano im je i da kuću izdaju za svadbe i razna veselja, ali i za joga kampove za goste iz inostranstva. Sve su to odbili - rekao nam je komšija najboljeg tenisera svih vremena.

Petar Aleksic 

Petar Aleksic 

Petar Aleksic 

Petar Aleksic 

Petar Aleksic 

Petar Aleksic 

Petar Aleksic 

Petar Aleksic 

Petar Aleksic 

Jedan od radnika na održavanju ogromnog imanja pričao je za medije, da je imanje bilo stavljeno na prodaju, ali i da je to stopirano jer na njemu trenutno živi Novakova tašta Vera Đoković, koja obožava da ovde provodi vreme.

- Jelenina majka Vera sad živi ovde i bukvalno sve drži pod kontrolom, pravi je kontrol frik. I njen suprug Miomir joj često pravi društvo. Ona se brine o održavanju imanja. Za nju je ovo raj na zemlji i neće ni da čuje bilo šta o prodaji. Uživa maksimalno u ovoj prirodi i i nestvarnom pogledu. Ovo je pravi američki ranč. Celo imanje je pod obezbeđenjem i kamerama, a radnici su tu stalno. Kupila je i traktor za obradu zemlje. Sad planira da se i put do kuće asfaltira. Vera smatra da je Kosmaj idealno mesto za odrastanje njenih unuka i da će Jelena i Novak kad-tad početi tu da dolaze i provode svoje vreme, kako je i bilo planirano. Više puta su oni razgovarali o ovoj temi i ona je stava da bi se mnogo pokajali kad bi to prodali. Zasad su je poslušali, tako da je ta priča stopirana - ispričao je radnik sa imanja.

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

Kuca Đokovića na Kosmaju  Kurir