"Čula se buka, a onda užasan vrisak" Evo šta se dešavalo u hotelskoj sobi smrti neposredno pre nego što je pevač pao s trećeg sprata

Gosti koji su odseli u istom hotelu kao i Pejn podelili su svoja svedočanstva o poslednjim trenucima zvezde, a reči koje su upotrebili bile su "nasilni zvukovi" i "vriskovi".

Bruno Marzi / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Lijam Pejn doživeo je dva velika udarca samo nekoliko dana pre svoje tragične smrti. Njegova izdavačka kuća Universal Music prekinula je saradnju s njim, a onda ga je napustio i njegov predstavnik za medije, otkriva Daily Mail.

Iako je prvobitno potpisao za Sony kao deo One Directiona, Lijam je sklopio ugovor s Capitol Recordsom, izdavačkom kućom u vlasništvu Universala, u julu 2016. kada je započeo svoju solo karijeru sa samo 22 godine.

Luis ROBAYO / AFP / Profimedia  Potresne scene ispred hotela u kom je stradao Lijam Pejn

Tada je objavljeno da je Lijam bio oduševljen kad je potpisao za Capitol, što se smatralo vrlo unosnim ugovorom. Capitol je pridružena firma Universala, ali je u nedavnoj reorganizaciji kompanije potpao pod matičnu firmu.

Gosti koji su odseli u istom hotelu kao i Pejn podelili su svoja svedočanstva o poslednjim trenucima zvezde, a reči koje su upotrebili bile su "nasilni zvukovi" i "vriskovi".

Profimedia 

Govoreći za BBC, gost Dag Džons je rekao: "Mislio sam da popravljaju nešto u sobi. Bilo je puno buke, poput dizanja teških predmeta, poput lupanja, puno glasnih, nasilnih zvukova. Video sam ljude iz hotela kako ulaze i izlaze iz te sobe, pa sam mislio da nešto popravljaju u sobi."

"Dakle, oko 16:00, 16:30, čuo sam još buke, još uvek sam radio, i čuo sam jako glasan, nasilan vrisak oko 16:45 – 17 sati", dodao je.

printscreen/youtube/E! News 

Universal Music Group objavio je sliku Lijama Pejna na Instagramu poručivši da su "slomljeni" zbog njegove smrti.

"Skrhani smo tragičnom smrću Lijama Pejna. Njegova ostavština nastaviće da živi kroz njegovu muziku i bezbrojne obožavatelje koje je inspirisao i koji su ga obožavali", napisali su.

Justin Ng / Avalon / Profimedia 

Tu objavu je podelio i Capital Records.

Pejn, star 31 godinu, pao je s trećeg sprata hotela u glavnom gradu Argentine Buenos Ajresu u srrdu uveče. Lekari su samo mogli da potvrde njegovu smrt. Više izvora potvrdilo je MailOnlineu da je izdavačka kuća otkazala saradnju s pevačem.

PNW/The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia  Demolirana hotelska soba u kojoj je odseo Lijam Pejn

Nagađa se da je izdavanje njegovog drugog albuma stavljeno na čekanje pre prekida saradnje s Universalom.

U međuvremenu, takođe se može čuti da je Lijamov predstavnik za medije dao ostavku ranije ovog meseca, što ga je ostavilo bez ikakvog predstavljanja u javnosti. Navodno je povod za sve činjenica da je Lijamova bivša verenica Maja Henri pokrenula pravni postupak protiv pevača zbog uznemiravanja.

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

"Kao da je cela muzička karijera koju je gradio osam godina otkako je krenuo u solo vode počela da se urušava, nije je ostalo puno. To ga je sigurno slomilo", tvrdi izvor.

(Kurir.rs/ Story.hr/ L. S.)