NA PIJACI JE POSTAO JEFTINIJI, A EVO KAKO DA PREPOZNATE PRAVI MED! Pčelar otkrio kako da bez otvaranja tegle znate o da li je med falsifikat ili ne

Shutterstock

Med koji se prodaje na pijačnim tezgama širom Srbije, konstantno dovodi kupce u zabludu. Neretko nas privuče niža cena, ali se ujedno postavlja i pitanje šta za nju zaista dobijamo?

Kako da prepoznamo lažni med, saznala je novinarka Aleksandra Dražić za jutarnji program Kurir televizije u razgovor usa Tomislavom Kostićem, pčelarom.

- To je inače jako teško, falsifikatori su došli do savršenstva, tako da bih rekao da je najbolji odgovor na to pitanje zapravo poverenje. Dakle, med kupujte od pčelara, komšije, prijatelja ili idite na neku preporuku. Svi ono viču da je u pitanju nit i tečnost, ali nije to baš tako. Najosnovnija stvar je da kupujete kristalisan med, on je pravi med, nemojte se zavaravati, falsifikati ne mogu da se kristališu. Narod neće da uzima kristalisan med jer misli da se tu unosi šećer, a istina je da pravi med mora da bude kristalisan med - započeo je Kostić, pa nastavio:

This browser does not support the video element.

Pčelar otkrio kako da bez otvaranja tegle znate o da li je med falsifikat ili ne  Kurir televizija

- To je jedina stvar koja može da se uzme u obzir. Nekada je bilo kada kupujete jeftino da znate da je loše, mada su i oni skontali te stvari, pa su i falsifikatori digli cenu kako bi došli u naš rang. Mada verujte mi, dobar med može da bude i jeftin, odete kod pčelara koji ima mali broj košnica koji mora da proda, pa spušta cenu. Tako da ni to nema pravila. Trenutna cena meda je oko 800-1200 dinara. 

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

HRANA KOJA JE LEK! Profesor pčelarstva otkrio sve benefite dovoljnog unosa meda: Veoma lako saznajte koja je VAŠA dnevna mera!  Kurir televizija