MALO JE NEDOSTAJALO DA OSTANEM BEZ TESTISA: Jedan od najboljih tenisera na svetu imao ozbiljan zdravstveni problem

Sedmom igraču na ATP listi nije bilo lako

Starsport

Andrej Rubljov, ruski teniser, trenutno sedmi igrač na svetu, otkrio je da je posle US opena imao ozbiljnih zdravstvenih problema.

Rus će igrati na ATP turniru u Stokholmu, a na redovnoj konferenciji za medije objasnio je u kakvim se nedaćama našao pre nekoliko meseci, kada mu je umalo amputiran deo tela.

USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia 

- Sada se osećam savršeno, sve je prošlo kako treba. Ne znam kako da to kažem na inteligentan način, a da ne ispadnem smešan. Umalo da izgubim testis! Imao sam mnogo sreće jer su mi lekari rekli, da sam imao samo pet ili šest sati života, ukoliko krv prestane da cirkuliše - rekao je Andrej Rubljov smejući se, a onda nastavio:

- Da se to desilo, morali bi da mi amputiraju testis. Ne znam zašto sam uopšte tog dana otišao u bolnicu. Rekao sam sam sebi, "hajde u bolnicu da vidimo zašto, imam neki čudan osećaj". Čim su me pregledali, hitno su me operisali. Pre anestezije morao sam da potpišem dokumente da dozvoljavam da se jedan testis amputira, ukoliko sve ne bude kako treba.

Andrej Rubljov igra profesionalni tenis od 2014. godine. U karijeri je osvojio 16 ATP trofeja, od toga dva ove sezone. Igrajući tenis zaradio je 25.195,981 dolara.

This browser does not support the video element.

Navijači jedva pustili Novaka Đokovića da prođe  Kurir televizija