RUMUNI SPREMAJU PAKLENI DOČEK SELEKCIJI TZV. KOSOVA: Planule karte za tu utakmicu! Gostima je bolje da ne dolaze u Bukurešt!

Prava navijačka groznica vlada u glavnom gradu susedne nam države

Mihnea Tatu/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ludilo pred meč sa selekcijom tzv. Kosova! Upravo ovako izveštavaju rumunski mediji pred utakmicu dva tima sledećeg meseca u Ligi nacija.

Navijači fudbalske reprezentacije Rumunije oborile su rekord u prvih 30 minuta, pošto je za utakmicu koja će biti igrana na Nacionalnoj areni u Bukureštu prodato čak 5.000 karata. Postoje velike šanse da stadion kapaciteta od 40.000 ljudi bude dupke pun, s tim da će jedan sektor od 3.000 mesta morati da bude prazan, zbog kazne UEFA sa utakmice protiv Litvanije.

Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia 

Rumunija i tzv. Kosovo redovno se susreću pod okriljem UEFA. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. navijači Rumunije isticali su srpske zastave i transparente "Kosovo je Srbija", što su Albanci shvatili kao provokaciju, pa su u jednom trenutku i napustili teren. 

Fudbaleri Rumunije prošli su kroz pravi pakao u septembru, kada su gostovali u Prištini. Bili su brutalni vređani i psovani, čak su ih navijači pljuvali. Organizacija utakmice je bilo skandalozna, a prava je sreća da Rumuni nisu povređeni u totalnom haosu u Prištini.

Printskrin 

Albanci su zviždali himni Rumunije, isticali zastave terorističke UČK na tribinama, a bilo je i upada huligana na teren. Jedan od rumunskih fudbalera čak je pogođen flašom. Sve to je toliko razbesnelo Rumune, da su ponizili tzv. Kosovo i slavili sa čak 3:0 (1:0).

Utakmica između Rumunije i tzv. Kosova, u okviru C divizije Lige nacija, biće igrana 15. novembra u Bukureštu, od 20.45 časova.

This browser does not support the video element.

Srpski navijači viču nemačkoj policji; kerovi, kerovi  Kurir sport