DEVOJKA ZA KOJOM SE TRAGALO 13 MESECI PRONAĐENA MRTVA: Jedini osumnjičeni neće biti na sudu iz jezivog razloga

Pronađeno telo Francuskinje Line

Facebook

Telo francuske tinejdžerke koja je nestala pre 13 meseci pronađeno je posle duge policijske potrage, 500 kilometara od mesta gde je poslednji put viđena, saopštile su vlasti.

Policija je tragala za 15-godišnjakinjom koju u francuskim medijima nazivaju samo "Lina" od njenog misterioznog nestanka 23. septembra prošle godine.

Prikupili su hiljade izveštaja, obavili stotine intervjua i analizirali stotine vozila. GPS podaci izvučeni iz automobila osumnjičenog za ubistvo doveli su do pronalska tela, u šumi u centralnom francuskom regionu Njevr, nekih 500 kilometara od mesta gde je nestala u Alzasu na istoku zemlje. DNK testiranje je omogućilo identifikaciju tela, rekao je Aleksandar Ševrije, vršilac dužnosti glavnog tužioca u Strazburu.

Tinejdžerkin signal za praćenje pametnog telefona izgubio se u 11:2 23. septembra prošle godine, dok je išla malim putem prema stanici u zaseoku od jedva 250 stanovnika, da uhvati voz za Strazbur gde je trebalo da se nađe sa svojim dečkom. Nedelju dana kasnije, policija je pokrenula istragu jer se sumnjalo na otmicu.

Posle višemesečne neuspešne istrage, policija je identifikovala automobil, "ford puma", za koji se znalo da se nalazio u blizini kada je Lina nestala. Vozilo je koristio glavni osumnjičeni u ovom slučaju, Semjuel Gona, koji je izvršio samoubistvo u julu pre nego što je bio ispitan.

Obdukcija će utvrditi tačan uzrok smrti.

(Kurir.rs/Lemonde.fr)