MINISTAR RISTIĆ SE SASTAO SA MINISTARSKOM INFORMISANJA KRALJEVINE ESVATINI: Najavljeno potpisivanje Memoranduma o razumevanju Ministarstava dveju zemalja

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija/Marko Živanović

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić sastao se danas u Beogradu sa ministarkom informisanja, komunikacija i tehnologije Kraljevine Esvatini Njenom ekselencijom Savanom Mazijom.

Ministri su razgovarali o mogućnostima osnaživanja saradnje Republike Srbije i Kraljevine Esvatini u oblasti telekomunikacija.

Tim povodom, posebno je naglašena važnost Memoranduma o razumevanju Ministarstva informisanja i telekomunikacija Republike Srbije i Ministarstva informisanja, komunikacija i tehnologije Kraljevine Esvatini o saradnji u oblasti telekomunikacija i informacionih tehnologija koji će biti potpisan sutra, tokom državne posete kralja Esvatinija Njegovog Veličanstva Msvatija III Republici Srbiji.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija/Marko Živanović 

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija/Marko Živanović 

Ministar Ristić upoznao je Njenu ekselenciju i sa zapaženim rezultatima koje Srbija postiže u IKT sektoru, kao i sa činjenicom da je ovo najbrže rastuća privredna grana u našoj zemlji. Ministar je istakao i podatak da prihod od izvoza IKT usluga beleži dugogodišnji kontinuiran rast.

Konstatovani su načini za intenziviranje zajedničkih aktivnosti u narednom periodu i označeni su pravci daljeg razvoja saradnje.

Kurir.rs